Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2024. Május 03. 14:16, péntek | Helyi

ZAJLIK A MUNKA A CSEMETEKERTBEN

ZAJLIK A MUNKA A CSEMETEKERTBEN

Folyamatosan zajlik a munka a Városgondoksághoz tartozó Csemetekertben. Ottjártunkkor is szorgosan tevékenykedtek a területen, főként növényápolási és növényvédelmi munkákat végeztek.

Ellátogattunk a Karcag Városi Önkormányzat Városgondnokságához tartozó Csemetekertbe, ahol a 2 hektáros területen évtizedek óta csemetenevelés zajlik. A helyszínen Molnár Pál önkormányzati képviselő, a Városgondnokság igazgatója adott tájékoztatást televíziónknak.

Molnár Pál a Városgondnokság igazgatója :

A városból és az önkormányzat által használt erdőterületből kikerülő tűzifát itt tároljuk, itt kezeljük. Itt változó a dolgozói létszám, 6-8 fő tevékenykedik itt. Ha körbenézünk, most is láthatjuk, hogy a növényápolás és növényvédelmi munkákat végzik jelenleg. A csemetekertben a fanevelés mellett oltási munkákat is végeznek a dolgozók. A díszfákat, gömbfákat oltás segítségével, oltóanyag beszerzésével védjük, amelyeket később a közterületre helyezzük ők.

A vezető a további hasznosítási tervekről is beszélt.

Molnár Pál a Városgondnokság igazgatója:

Azt tervezzük, hogy minél több olyan díszfát szeretnénk előállítani, amit még sajnos meg kell vásárolnunk. Ezek általában nagyon igényes fák, tehát sokkal nagyobb odafigyelést, nagyobb szakmai hozzáértést igényelnek, de sikerült már az elmúlt évben is egy olyan stábot összeállítani, akik úgy gondolom, hogy alkalmasak erre a
munkavégzésre. Megvan az öntözési lehetőség, megvan a megfelelő tápanyag-visszapótlási lehetőségünk is, valamint a Csemetekert bejáratánál tőlem jobbra található egy fűthető üvegház is, ahol az előneveléseket lágyszárú növények esetében el tudjuk végezni.

Molnár Pál hozzátette, hogy a Csemetekertben nevelt fákat főként a közterületekre szeretnénk kihelyezni. Ilyen esetben mind a lakosság, mind pedig a város részére ingyenesen biztosítják azt. Igényes, keresett fákat, fás szárú és lágyszárú növényeket szeretnének nevelni továbbra is a Csemetekertben.

Címkék: #karcag tv

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:29, szombat | Helyi

ELBALLAGTAK A SZENTANNAISOK

Idén sem maradhatott el a tradicionális gépes felvonulás, minden évben ezzel veszi kezdetét a Szentannai Sámuel Református Gimnázium, Technikum és Kollégium különleges ballagása.

2024. Május 18. 14:25, szombat | Helyi

VÁRMEGYEI VONÓS VERSENY

Negyedik alkalommal került megrendezésre a Karcagi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolában a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei vonósverseny. A megmérettetésre közel 50 gyermek nevezett.

2024. Május 18. 12:17, szombat | Helyi

IDÉN IS SOK ALKOTÁS SZÜLETETT

A Játszd újra kiállításra idén is sok alkotás készült. Ez a program nem csak a hulladék újrahasznosításáról, hanem az óvodás gyermekek tehetséggondozásáról is szól.

2024. Május 18. 10:02, szombat | Helyi

VÁROSUNK IS BEMUTATKOZOTT

Városunk is bemutatkozott a térség legnagyobb idegenforgalmi expóján, a Szolnoki Utazás és Szabadidő Kiállításon.