Városlista
2024. szeptember 29, vasárnap - Mihály

Hírek

2016. Április 07. 14:20, csütörtök | Helyi
Forrás: Kép: Nagyné Éva

Virágzik a Tulipánfa

Virágzik a Tulipánfa

Csodálatos színek

Csodálatos színekben pompázik Karcagon a Magnólia a Madarasi út végénél a Ruházati üzletnél. Érdemes néhány percet rászánni és megnézni a virágzást!

Gondozása egyáltalán nem bonyolult, ám van pár praktika, amit érdemes megfogadni, ha szeretnénk, hogy minden évben egyre több virágot hozzon magnóliánk.

Már évszázadokkal ezelőtt megtalálható volt a magnólia kínai császárok kertjeiben, ráadásul ez a növény az ő kiváltságuk volt.

Több, mint 100 fajta magnólia létezik ma már, köszönhetően a lelkes keresztezéseknek.

Több árnyalatban találhatunk magnóliát a kertészeti árudákban, vanília színtő egészen a mély rózsaszínig. Vannak árnyalatai , melyek szinte a bordóba hajlanak.

A magnólia lombhullató cserje, melynek magassága elérheti akár a 10 métert is. Ezzel nem árt tisztában lenni, mielőtt megvásároljuk, mert helyre van szüksége. Köszönjük a képeket Nagyné Évának

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 28. 15:00, szombat | Helyi

KŐMŰVESKALAPÁCCSAL TÁMADT

Durván összevert egy idős férfit egy cibakházi fiatal, aki súlyos gyógyszerfüggőséggel küzd. Egy nyugtatót szeretett volna kérni a bántalmazottól, aki ennek nem tett eleget.

2024. Szeptember 28. 07:00, szombat | Helyi

”ÜGYESKEDJ A KERÉKPÁRODDAL”

Ebben az évben is a közlekedési eszközök, szabályok megismertetése volt a célja az „Ügyeskedj a kerékpároddal” című rendezvénynek, melynek a Városháza előtti tér adott otthont.

2024. Szeptember 27. 15:00, péntek | Helyi

MAKETTKIÁLLÍTÁS A KARCAGI ZSINAGÓGÁBAN

Ingyenesen látogatható makettkiállítás nyílt a karcagi Zsinagógában.

2024. Szeptember 27. 14:00, péntek | Helyi

FEGYHÁZ VÁRHAT A SZOLNOKI FÉRFIRA

A Szolnoki Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat azzal a 39 éves szolnoki férfivel szemben,