Városlista
2024. szeptember 8, vasárnap - Mária

Hírek

2024. Július 10. 20:53, szerda | Helyi
Forrás: Szolnok Járási Ügyészség

Útonálló módon rabolt, de nem sokáig élvezhette csekélyke zsákmányát

Útonálló módon rabolt, de nem sokáig élvezhette csekélyke zsákmányát

A Karcagi Járási Ügyészség rablás bűntette miatt indítványozta egy 43 éves karcagi férfi letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2024. július 7-én reggel bement Karcagon egy Nemzeti Dohányboltba, majd a vevőtérből hirtelen belépett az eladó pult mögé, és felszólítás nélkül, azonnal kétszer ököllel megütötte a Dohánybolt eladóját azért, hogy tőle erőszakkal pénzt vegyen el. A férfi és az eladó hölgy ezt követően dulakodni kezdtek, mely során a támadó pénz átadását követelte a nőtől, azonban ennek az eladó nem tett eleget, így a férfi végül a pénztárgép mellett található papírpoharat vette el – melyben a sértett a borravalót gyűjtötte – majd az abban lévő 2.100,- forint készpénzzel távozott a Dohányboltból.

A férfi bántalmazása miatt az eladó hölgy 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el. A férfit még aznap délelőtt elfogta a rendőrség.

A járási ügyészség azért indítványozta a munkanélküli, hajléktalan életmódot folytató férfi letartóztatását, mert a kiszabható büntetés nagyságára tekintettel fennáll szökésének, elrejtőzésének veszélye továbbá a gyanúsított vonatkozásában fennáll a bűnismétlés veszélye is.

A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsított letartóztatását elrendelte.

Az eset kapcsán a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság a következő linken elérhető tájékoztatást adta a nyilvánosság számára:

https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/95-perc

Címkék: Karcag, rablás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 07. 14:00, szombat | Helyi

A HÁZTETŐN FOGTÁK EL

Nem mindennapi helyen, egészen pontosan egy tiszakürti háztetőn fogták el a rendőrök egy fogolyszökés miatt keresett férfit.

2024. Szeptember 07. 07:00, szombat | Helyi

NEM JÁR A KOMP TISZAROFFNÁL

Nem csak a földnek, a Tiszának is szüksége lenne jelentős mennyiségű esőre. Az aszály miatt több folyami átkelőhelyen is szünetel a közlekedés a folyó alacsony vízállása miatt.

2024. Szeptember 06. 17:42, péntek | Helyi

Megújult medence

A Tisza-tó közelében, Karcag és vele együtt a Nagykunság turisztikai vonzereje is folyamatosan növekszik, hiszen a térségbe érkezőket egyre több fejlesztés fogadja.

2024. Szeptember 06. 15:00, péntek | Helyi

KEVESEBB A KUKORICA AZ ASZÁLY MIATT

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara előrejelzése szerint az aszály idén is komoly károkat okozott a kukorica- ültetvényeken.