Városlista
2024. június 29, szombat - Péter, Pál

Hírek

2024. Május 16. 16:00, csütörtök | Helyi
Forrás: karcag tv

ÜLÉSEZETT A KÉPVISELŐ-TESTÜLET

ÜLÉSEZETT A KÉPVISELŐ-TESTÜLET

Megtartotta munkaterv szerinti ülését a Karcag Városi Önkormányzat Képviselő-testülete.

A napirendi pontok megtárgyalása előtt köszöntötték Antal Júlia címzetes rendőr alezredest, a Karcagi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának osztályvezetőjét, aki Karcag Város Közbiztonságáért Díjban részesült. A március 8-án Gödöllőn megrendezett Legyél Te is agrárgépész! Országos Bajnokság csapatverseny döntőjén a Szentannai Sámuel Református Gimnázium, Technikum és Kollégium TraktorÁszok csapata első helyezést ért el. 2023 novembere és 2024 márciusa között került megrendezésre a Kratochvil 10 informatika/digitális kultúra verseny, amelyen a Szentannai Sámuel Református Gimnázium, Technikum és Kollégium Szentannai Kadétok csapata az első helyen végzett.
A TraktorÁszok csapat tagjainak – Berényi Bence, Kis János, Kormos Bence, Pócsi Sándor, illetve Szekér Bence – és a felkészítést végző Simon Gyula szakoktatónak, valamint a Szentannai Kadétok versenyzőinek – Balogh Boglárka Nikolett és Kíró Zsófi Annamária –, a felkészítő Szabó Sándornak és az instruktor Kun Mariannának a képviselő-testület nevében Szepesi Tibor polgármester gratulált.
2001 óta minden évben április 16-án tartják a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját arra emlékezve, hogy 1944-ben ezen a napon kezdődött a hazai zsidóság gettóba zárása. Az évforduló alkalmából 1 perces néma felállással adóztak a jelenlévők a magyarországi és a karcagi áldozatok emlékének.
A képviselő-testületi ülésen részt vett Kovács Péter, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Igazgatóság igazgatója, valamint Fridrik Szilárd vármegyei fejlesztési és felújítási osztályvezető, akik a Madarasi út – Kálvin utca kereszteződés biztonságosabbá tételére irányuló lehetőségeket prezentálták.
Módosításra került az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló önkormányzati rendelet.
Dr. Karsai Lajos rendőr alezredes, rendőrségi főtanácsos, a Karcagi Rendőrkapitányság kapitányságvezetője beszámolt a Karcag városában
2023-ban végzett szakmai tevékenységről, a helyi közrend és közbiztonság helyzetéről. A képviselő-testület a június 24-től augusztus 23-ig terjedő időszakra határozta meg a nyári szünidei munkanapokon történő gyermekétkeztetés biztosítását a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek részére.
A Madarász Imre Egyesített Óvoda egészséges életmódra neveléséről és a mozgásfejlesztésről szóló beszámolója; a Déryné Kulturális, Turisztikai, Sport Központ és Könyvtárban 2023-ban megvalósult pályázati projektekről szóló tájékoztatója; az Akácliget Gyógy- és Strandfürdő szezonnyitó felkészüléséről és a várható feladatokról szóló jelentése; valamint a VOLÁNBUSZ Zrt. 2023. évi autóbusszal végzett helyi személyszállítás közszolgáltatási tevékenységről szóló nyilatkozata is egyhangúlag elfogadásra került.
A településünkön naperőmű fejlesztést végző CHLOÉ Solar Kft. termelői vezetéket létesít, amely önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanokat is érint. Mivel ezen területekre a cég vezetékjogot létesít, kártalanítani kell az ingatlan tulajdonosát, amelyhez a szükséges megállapodást a testület egyhangúlag jóváhagyta.
A Bethlen Gábor Alapkezelő, a „Helyi humán fejlesztések” című, valamint az „Ifjúságbarát Önkormányzat” és az „Idősbarát Önkormányzat” pályázatokon való részvételre tett javaslatok is elfogadásra kerültek.
Adatváltozás miatt szükségessé vált a Karcag külterület 02005/6 helyrajziszámú ingatlan haszonbérleti szerződésének módosítása.
Jóváhagyta a képviselő-testület a Karcag belterület 7277/24 és 7329 helyrajziszámú ingatlanok értékesítését.
Az önkormányzat tulajdonában lévő Kisújszállási út 47. szám alatt található 4. számú lakás jelenleg üres. A lakás pályázat útján történő bérbeadásáról egyhangú döntés született.
A képviselő-testület legközelebb munkaterv szerint május 30-án, csütörtökön 15.00 órai kezdettel tart ülést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 27. 15:17, csütörtök | Helyi

Nagyvénkerti városrész fejlesztése

A támogatás segítségével Karcag Városi Önkormányzat, mint kedvezményezett az alábbi fejlesztéseket kívánja megvalósítani:

2024. Június 27. 13:22, csütörtök | Helyi

Nyári betakarítás

Az elkövetkezendő időszakban több mezőgazdasági vontatóval, lassú járművel és önjáró munkagéppel találkozunk az utakon.

2024. Június 21. 20:28, péntek | Helyi

Állásajánlatok

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2024. Június 21. 10:38, péntek | Helyi

Októberben megkezdődhet a Szolnoki Törvényszék külső felújítása

Az Országos Bírósági Hivatal 2024. június 20-án kiírta a Szolnoki Törvényszék 1893-ban, Wagner Gyula építész tervei alapján épült,