Városlista
2024. május 28, kedd - Emil, Csanád

Hírek

2024. Május 14. 08:06, kedd | Kék hírek
Forrás: police.hu

ÚJABB ONLINE CSALÓ RENDŐRKÉZEN

ÚJABB ONLINE CSALÓ RENDŐRKÉZEN

A Karcagi Rendőrkapitányságon online csalássorozat miatt indult eljárás szálai egy pécsi lakosig vezettek. A Mátrix Projekt keretében felderített ügyben várható a sértetti kör bővülése.

Egy kisújszállási lakos tett feljelentést csalás miatt a helyi rendőrőrsön még 2023 decemberében. Elmondta, hogy egy interneten hirdetett mobiltelefont szeretett volna megvásárolni, melyre két részletben el is utalta a kért összeget, azonban a telefont nem kapta meg. Az eladó az első részlet megérkezését követően fényképet küldött arról, hogy a csomagot elhelyezte az automatában, ezt követően a vevő elutalta a fennmaradó összeget. A csomagot azonban nem adták fel, a sértett nem kapta meg a terméket.

A nyomozás során további két sértettre derült fény, akiket hasonló módszerrel károsítottak meg. A nyomozás során a rendőrök látókörébe került egy pécsi lakos. A 19 éves férfit a rendőrök előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki. A fiatalember beismerő vallomást tett, és elmondta, hogy soha nem rendelkezett olyan készülékkel, amilyet árult. Egy, az internetről lementett képet használt fel a hirdetéséhez.

A Karcagi Rendőrkapitányság háromrendbeli csalás vétség miatt folytat eljárást. További sértettek felkutatása és a nyomozás folyamatban van.

Az online térben elkövetett csalások megelőzéséről további hasznos információkat, aktualitásokat, tanácsokat a KiberPajzs oldalán talál.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 28. 14:00, kedd | Kék hírek

Kiásta az iszapot a saját területén, megsértette a hulladékgazdálkodás rendjét

Egy 65 éves ercsi lakos 2023 májusában az egyik zánkai, közvetlen Balaton-parti ingatlanon engedély nélkül gépi földmunkavégzést folytatott.

2024. Május 28. 10:32, kedd | Kék hírek

Fegyvereket és több ezer lőszert találtak egy albán férfinál Röszkénél

Géppisztolyokat, pisztolyokat és több ezer lőszert próbált meg Magyarországra csempészni egy albán férfi, az ügyészség indítványozta a letartóztatását - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség szóvivője.

2024. Május 28. 08:06, kedd | Kék hírek

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: megtalálták az utolsó áldozat holttestét

Verőce térségében találták meg hétfőn a település közelében több mint egy hete történt hajóbaleset hetedik, utolsó áldozatának, a 18 éves Daniellának a holttestét

2024. Május 26. 09:06, vasárnap | Kék hírek

Főügyészség: szülei után egy rendőrt is meg akart ölni a pénteken elfogott férfi

Elfogásakor a vele szemben intézkedő rendőrt is meg akarta ölni az a férfi, aki május 24-dikét megelőző napokban megölte idős szüleit Budapesten, IV. kerületi lakásukban