Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2017. Szeptember 27. 09:33, szerda | Belföld
Forrás: mti

Újabb drog a tiltólistán

Újabb drog a tiltólistán

Azonosíthatták annak az új pszichoaktív szernek a hatóanyagát, amelytől több ember rosszul lett augusztusban Budapesten, az 1-es villamos vonalának környékén - írta a Magyar Hírlap szerdán.

A CUMYL-PeGaCIone (CPGC) nevű vegyület a napokban felkerült a hasonló anyagokat összesítő szerek jegyzékébe, egyúttal használata tiltólistára került - írta a lap a Magyar Közlönyben megjelentekre hivatkozva. A CPGC feltűnése az úgynevezett C listán azt jelenti, hogy terjesztése immár büntethető.

A Magyar Hírlap szerint a CPGC-hez köthető az a négy fiatalember is, akiket súlyos, magatehetetlen állapotban szállítottak kórházba a napokban a Kőbányai úti villamosmegállóból.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket