Városlista
2024. szeptember 8, vasárnap - Mária

Hírek

2024. Július 16. 07:00, kedd | Helyi
Forrás: karcag tv

TŰZ VOLT A VÁRMEGYEHÁZA PINCÉJÉBEN SZOLNOKON

TŰZ VOLT A VÁRMEGYEHÁZA PINCÉJÉBEN SZOLNOKON

Gomolygó füst miatt értesítették a szolnoki vármegyeháza dolgozói a mentőszervek munkatársait, akik a pince felől jövő erős fojtó szag miatt mindenkit arra kértek, hogy hagyják el az épületet.

Tűz ütött ki a szolnoki vármegyeháza pincéjében. Három város tűzoltói is részt vettek a szolnoki vármegyeháza lángra kapott épületének oltásában. A kigyulladt épületet 120 embernek kellett elhagynia A dolgozók az intézmény előtt várakoztak addig, amíg a katasztrófavédelem dolgozói a tűz elhárításán dolgoztak. Információink szerint az egyik pincében elektromos zárlat keletkezett, emiattlobbant lángraa helyiség.

Németh Ádám, Jász-Nagykun- Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője
- A szolnoki közintézmény pincéjében egy megközelítőleg nyolc négyzetméter alapterületű helyiségben égett műanyag, illetve ott tárolt papír. Az esethez a szolnoki, a ceglédi, illetve a kunszentmártoni hivatásos tűzoltókat riasztották. Ők több porral oltóval, illetve egy vízsugárral fékezték meg a lángokat. Most jelenleg az utómunkálatok zajlanak, ami azt jelenti, hogy átszellőztetik ventilátorral az épületet, ugyanis az alagsor fölötti rész is füsttel telítődött, illetve a felgyülemlett oltóvizet is szivattyúzzák ki az alagsorból.

A vármegyei kormányhivatal egyik dolgozóját, aki az oltási munkálatokban segédkezett, füstmérgezéssel szállították el a mentők.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 07. 14:00, szombat | Helyi

A HÁZTETŐN FOGTÁK EL

Nem mindennapi helyen, egészen pontosan egy tiszakürti háztetőn fogták el a rendőrök egy fogolyszökés miatt keresett férfit.

2024. Szeptember 07. 07:00, szombat | Helyi

NEM JÁR A KOMP TISZAROFFNÁL

Nem csak a földnek, a Tiszának is szüksége lenne jelentős mennyiségű esőre. Az aszály miatt több folyami átkelőhelyen is szünetel a közlekedés a folyó alacsony vízállása miatt.

2024. Szeptember 06. 17:42, péntek | Helyi

Megújult medence

A Tisza-tó közelében, Karcag és vele együtt a Nagykunság turisztikai vonzereje is folyamatosan növekszik, hiszen a térségbe érkezőket egyre több fejlesztés fogadja.

2024. Szeptember 06. 15:00, péntek | Helyi

KEVESEBB A KUKORICA AZ ASZÁLY MIATT

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara előrejelzése szerint az aszály idén is komoly károkat okozott a kukorica- ültetvényeken.