Városlista
2024. október 22, kedd - Előd

Hírek

2024. Október 19. 16:00, szombat | Helyi
Forrás: karcag tv

TURISZTIKAI RÉGIÓMÓDOSÍTÁS ELŐTT

TURISZTIKAI RÉGIÓMÓDOSÍTÁS ELŐTT

Esélyt kaphatnak a kitörésre a vármegye kevéssé kiemelt turisztikai körzetei.

Legalábbis ezt vetíti előre a Nemzeti Turizmus Stratégia tervezett módosítása. Hamarosan eljöhet az idő, amikor a térségbe érkező vendégek a Tisza-tó és a termálstrandok mellett a Jászkunság és a Tiszazug más értékeit is felfedezhetik.

A Tisza-tó, Cserkeszőlő, Berekfürdő- huzamos ideje a legdivatosabb idegenforgalmi célpontok vármegyében. Holott értékből bőven akad máshol is, csupán eddig kiaknázatlanok voltak. Eddig! ... A Nemzeti Turizmus Stratégia felülvizsgálata zajlik.

Jelenleg 11 turisztikai térség létezik Magyarországon. A Tisza-tó például Debrecennel- Hajdúszoboszlóval és a Hortobággyal alkot egységet, míg ettől délre- a vármegye Karcag alatti része ezidáig kilógott a sorból- azaz kívül esett a térség határain. Ám a jövőben egy un. „”desztináció menedzsment szervezethez” kapcsolódik majd, ami már sokkal nagyobb területi egységet jelent.

A módosítástól a szakemberek azt várják, hogy az megerősíti majd a helyi és térségi együttműködések szerepét, érdekérvényesítő képességét és lobbierejét. Magyar Turisztikai Ügynökség a Visit Hungary keretében már el is kezdett kommunikálni a térségi és helyi szereplőkkel.

Címkék: tisza tó, turisztika

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 21. 10:25, hétfő | Helyi

Az elmúlt 72 órában történt

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 72 órában 4 közúti közlekedési baleset jutott a rendőrség tudomására.

2024. Október 20. 14:00, vasárnap | Helyi

DÍJAZTÁK A LEGSZEBB KONYHAKERTEKET

A IX. Traktoros Ügyességi Verseny keretein belül lezajlott a „Legszebb konyhakertek” országos program karcagi eredményhirdető ünnepsége.

2024. Október 20. 07:00, vasárnap | Helyi

RABLÁS MIATT ŐRÍZETBEN

Egy kenderesi férfi az éj leple alatt jutott be áldozata otthonába és vitte el a pénzét. A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki, kezdeményezték letartóztatását.

2024. Október 19. 09:00, szombat | Helyi

MEGTARTOTTA ELSŐ FOGLALKOZÁSÁT A KUN KUCKÓ

Az új tanév kezdetével, ismét elindultak városunkban a különböző témájú szakkörök. Kameránkkal látogatást tettünk a Kun Kuckó gyermekszínjátszó kis csapatához.