Városlista
2024. június 18, kedd - Levente

Hírek

2024. Június 13. 12:18, csütörtök | Kék hírek
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség

Több mint egy tonna – köztük veszélyes – hulladékot tárolt az udvarán

Több mint egy tonna – köztük veszélyes – hulladékot tárolt az udvarán

A Szolnoki Járási Ügyészség veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat egy besenyszögi férfival szemben.

A vádirat szerint a férfi 2018-ban megvásárolt egy besenyszögi telket, melyen korábban már lebontották a házat. A férfi 2022-ben kezdett a telken építkezni, ahol egy átmeneti szállást készített magának.

A férfi az ingatlanon nagy mennyiségű, különböző, így például vas- és fémhulladékot, használt motorolajat, cserép- és kerámiahulladékot halmozott fel. Egy személygépkocsit is szétbontott, majd annak fém elemeit fémhulladékként értékesítette.

Az ingatlanon tárolt hulladékok tömege az 1000 kg-ot meghaladta, azok között veszélyes hulladékok – olajszűrők, higanyt tartalmazó alkatrészek, azbesztet tartalmazó surlódó betétek, fékfolyadékok, fagyálló folyadékok, akkumulátorok – is voltak, amelyek alkalmasak az emberi élet, a testi épség, az egészség, a föld, a víz, illetve élő szervezet egyedének veszélyeztetésére.

Az ügyészség a büntetlen férfivel szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratában.

Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság fog dönteni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 18. 09:21, kedd | Kék hírek

Az elmúlt 24 órában történt.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában 2 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset jutott a rendőrség tudomására.

2024. Június 17. 11:28, hétfő | Kék hírek

Hírek JNSZ vármegyéből

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 72 órában 5 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset jutott a rendőrség tudomására.

2024. Június 17. 08:33, hétfő | Kék hírek

Mától országos ellenőrzést tart az utakon a rendőrség

Mától egy hétig országos ellenőrzést tart az utakon a rendőrség, hogy kiszűrjék az alkohol vagy drog hatása alatt, ittas vagy bódult állapotban volán mögé ülőket

2024. Június 14. 08:58, péntek | Kék hírek

Az elmúlt 24 órában történt

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset nem jutott a rendőrség tudomására.