Városlista
2024. július 7, vasárnap - Appolónia

Hírek

2024. Július 04. 13:11, csütörtök | Helyi

TÉRKÉPES BARANGOLÁS

TÉRKÉPES BARANGOLÁS

A Karcagi Sport Egyesület Tájfutó Szakosztálya a város iskolásai és az érdeklődők számára Térképes barangolás Karcag belvárosában címmel tájfutás népszerűsítését célzó programot szervezett.

A megjelenteket Szepesi Tibor polgármester, a Karcagi Sport Egyesület alelnöke köszöntötte.

A nemrégiben a Ligeti úti Sportcentrum mellett kiépült tájékozódási futópálya, valamint ez a mai verseny is azt a célt szolgálja, hogy népszerűsítse ezt a gyönyörű sportágat, amelyben nemcsak futni kell, hanem gondolkodni is. Egy nagyon összetett sport ez, hiszen sok-sok képességet fejleszt, kipróbálását mindenkinek javaslom. Az Aktív Magyarország Tájfutó Élmény- és Szabadidősport Program,
valamint a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség támogatásával megvalósuló versenyen 4 pályán, 12 kategóriában összesen 211 érdeklődő állt rajthoz.

Az eredményeknél a gyorsaság mellett a pontosság is fontos volt, vagyis az, hogy az egyes ellenőrző pontokat a térképen feltüntetett sorrendben találják meg a tájfutók.

5. évfolyamos kategóriában 1. helyezett Szabó Dóra és Szilágyi János Gergő (Refi), 2. helyezett Papp Boglárka és Szabó Norbert (Refi), 3. helyezett Rácz Mira (Marista) és Antal Noel Zsolt (Refi). 6. évfolyamos kategóriában 1. helyezett Kiss Hanna és Lőrinczi Mátyás (Refi), 2. helyezett Kelemen Ariella (Marista) és Kovács-Bocskay Márton Tas (Refi), 3. helyezett Kovács Fruzsina és Antal János Irnik (Györffy).

7. évfolyamos kategóriában 1. helyezett Farkas Edina Mária, 2. helyezett Gyökeres Katrin Ágnes, 3. helyezett Farkas Dorina Rita; mindhárman a Szent Pál Marista Általános Iskola tanulói. 8. évfolyamos kategóriában 1. helyezett Dániel Csenge és Szabó Miklós, 2. helyezett Bojtor Berta Flóra és Olajos Levente, 3. helyezett Budai-Bíró Endre; mindannyian a Karcagi Nagykun Református Általános Iskola és Talentum Óvoda diákjai. 10. évfolyamos kategóriában 1. helyezett Vállaji Noémi Andrea, 2. helyezett Bakó Boglárka, 3. helyezett Tóth Boglárka; mindhárman a KSZC Varró István Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tanulói.

Nyílt kategóriában 1. helyezett Szabó Károlyné és Reszegi Miklós, 2. helyezett Balogh Imre, 3. helyezett Reszegi Ámos(Refi). A 9. évfolyamon valamennyi versenyző hibázott azellenőrzőpontok sorrendjében vagy rossz pontot talált, így ebben a kategóriában nem hirdettek helyezetteket. A két leggyorsabb versenyző – Kiss Hanna és Szilágyi János Gergő – különdíjban részesült.

Címkék: #karcag tv

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 06. 16:22, szombat | Helyi

TRIANONI MEGEMLÉKEZÉS

Mindenhol, ahol magyarok élnek szerte a világban, méltósággal emlékeztek június negyedikére, a trianoni békeszerződés évfordulójára.

2024. Július 06. 14:17, szombat | Helyi

VÁROSI PEDAGÓGUSNAP

A pedagógus nap alkalmából rendezett ünnepségen városunk vezetése díjak átadásával köszönte meg a pedagógusok munkáját.

2024. Július 06. 11:12, szombat | Helyi

ÁTVETTÉK MEGBÍZÓLEVELEIKET

Átvették megbízóleveleiket a június kilencedikei önkormányzati választáson mandátumot szerzett képviselők.

2024. Július 06. 08:07, szombat | Helyi

EMLÉKTÁBLÁT AVATTAK KUNHEGYESEN

A kunok betelepülésének emlékére emléktáblát állítottak fel Kunhegyes határában, a Nagy-Purgány-halmon.