Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2024. Április 02. 14:00, kedd | Helyi
Forrás: karcag tv

TELTHÁZ A HÚSVÉTI HOSSZÚ HÉTVÉGÉN

TELTHÁZ A HÚSVÉTI HOSSZÚ HÉTVÉGÉN

Az ünnepi hosszú hétvége jótékonyan hatott a szállodák forgalmára. Ugyanis egyre többen kötik össze a négynapos ünnepet welnesezéssel, sokan töltik a Húsvétot az otthontól távol.

Hajdúszoboszlón is telt házzal ment a Húsvét.

KOVÁCS TAMÁS, szállodaigazgató, Hunguest Hotels Aqua Sol:
-Gyermekanimációval is készülünk, a legkisebbek lufinyuszit hajtogathatnak és megismerkedhetnek szállodánk kabalaállatával is.


Mint a kereskedelmi vendéglátóhelyek mindegyike, a hajdúszoboszlói szálloda is alaposan felkészült a négynapos hétvégére. Napokkal, hetekkel korábban kitehette volna a hotel a "Megtelt!" táblát.

KOVÁCS TAMÁS, szállodaigazgató, Hunguest Hotels Aqua Sol:
-Tekintettel arra, hogy a Húsvétot a tavaszi szünet követi, így az átlag tartózkodási idő is meghosszabbodott.

Az érkező vendégek többsége belföldi, de a környező országokból is vettek foglalásokat a szállodában. Az éttermi kínálat is igazodik az ünnephez. Többféle házi sonkából, tormából választhatnak a vendégek.

SZABÓ ZOLTÁN, konyhafőnök:
A napi kínálaton felül vacsoránál adunk pluszban bárányhúsos ételeket. Ami például a bárányhúsos sültes, bárány- gulyásleves, akkor egy bárány húsleves fűszeres, sáfrányos daragaluskával, illetve egy kurkumás bárányragu. Úgyhogy többféle bárányhúsból választhatnak a vendégek.


Hajdúszoboszló legnagyobb vonzereje a termálvíz.

ALBERT LÁSZLÓNÉ:
-Igazából mi visszajáró vendégek vagyunk, Hajdúszoboszló így a második otthonunk. Úgyhogy szeretünk idejönni, általában ebben a szállodában szállunk meg, úgyhogy nagyon meg vagyunk elégedve.
Narráció: A fürdő is külön húsvéti programokkal készült, még egy néptáncegyüttes is fellépett a medencék körül.
SELMECZI LÁSZLÓNÉ:
-Az unokák már megnőttek, már nincs locsolás és akkor jöttünk pihenni egy kicsit. Felüdülni. Az ízületeinket kicsit javítani, fürödni. És ez már a harmadik év, hogy itt vagyunk.

A húsvéti volt az első olyan hétvége idén, amikor későtavaszi- koranyári volt az idő. Így már a napozóágyakat is bevetették a fürdőben.

GORDÁN JULIANNA:
-Én visszajáró vagyok ide, mert nagyon szeretem ezt a vizet. Nekem vannak ízületi problémáim, én ide vissza szoktam járni. Úgyhogy nagyon szeretem.

Az ünnepi hétvége belesimult az iskolai tavaszi szünetbe, így egyáltalán nem volt ritka a négy- öt, vagy még több éjszakára szóló szállásfoglalás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 20:15, csütörtök | Helyi

Kutyás szépségversenyen keresik a Tisza-tó szépét a tiszafüredi Kutyás majálison

Második alkalommal rendezik meg a tiszafüredi kutyastrandon, a Mancsos Pancsolóban a Kutyás majálist május 1-jén, ahol egész nap kutyás és családi programokkal várják a gazdákat és az ebeket.

2024. Április 18. 15:00, csütörtök | Helyi

VISSZATARTOTTA A BETÖRŐT

Az éj leple alatt, egy családi ház ablakán keresztül surrant be egy ingatlanba egy helyi férfi Kunmadarason, abban a reményben, hogy amíg a bent lakók alszanak, addig ő viszi az értékeket.

2024. Április 18. 13:51, csütörtök | Helyi

HOROGRA AKADTAK

Két napon is tiltott módszerrel halászókat fogtak a vízirendészek és hivatásos halőrök Tiszasüly külterületén. A rendőrök összesen hét férfit hallgattak ki gyanúsítottként.

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

KÖLTÉSZET NAPJA HAJDÚSZOBOSZLÓN

Sokan hitték azt, hogy vandálok jártak Hajdúszoboszlón, hiszen aki a főtéren végigsétált, mindenfelé összefirkált kirakatokat láthatott.