Városlista
2024. június 26, szerda - János

Hírek

2017. Október 04. 16:19, szerda | Helyi
Forrás: KARCAG TV

TANODA A MARISTA ISKOLÁBAN

TANODA A MARISTA ISKOLÁBAN

A tanulók egyénre szabott felzárkóztatása mellett a társadalomba való beintegrálását is segíti a Mária Iskolatestvérek...

karcagi Nyitott Ház Tanoda programjáról Tristany De Juan Pablo Adolfót (Pau testvér), a szerzetesrend magyarországi képviselője beszélt.

A programról elismeréssel szólt dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, térségünk és városunk országgyűlési képviselője is.

Hetedik éve működteti a Szent Pál Marista Általános Iskolát a Mária Iskolatestvérek Szerzetes Rend. A Mária Iskolatestvérek fő missziója a gyermekek és a fiatalok nevelése, különösképpen a legszegényebbeké, és azoké, aki körülményeikből adódóan hátrányt szenvednek. A tanítási módszerük: ha egy gyermeket nevelni akarsz, kell, hogy szeressed. A pedagógia nem csupán szigorból és normákból áll, hanem sok-sok szeretetből, de nagyon fontos a családokkal való kapcsolat is - mondta a rend képviselője.

A Mária Iskolatestvérek öt éve indította a Találkozó Pont nevű Nyitott Ház Tanodát azzal a céllal, hogy segítsék azokat a tanulókat, akik számára önmagában sem a család, sem az iskola nem tud megfelelő feltételeket biztosítani a sikeres iskolai előrehaladáshoz, a továbbtanuláshoz. Most egy újabb sikeres pályázatnak köszönhetően másfél évig tart a Tanoda. A tanulók többségében a Szent Pál Marista Általános Iskola tanulói 5- 8. osztályig, de középiskolásokkal is foglalkoznak délutánonként. A tanodában kezdéskor van egy bemeneti, év végén egy kimeneti tudásfelmérés. Aki jobban teljesít, jutalmul nyári ott alvós táborban is részt vehet - magyarázza Pau testvér.

A Tanoda-programot példa értékűnek nevezte dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, térségünk és városunk országgyűlési képviselője, aki a szerint a gyerekek felzárkóztatása mellett fontos az is, hogy a felnőttkori, társadalmi beilleszkedését is segíti.

Címkék: Karcag

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 21. 20:28, péntek | Helyi

Állásajánlatok

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2024. Június 21. 10:38, péntek | Helyi

Októberben megkezdődhet a Szolnoki Törvényszék külső felújítása

Az Országos Bírósági Hivatal 2024. június 20-án kiírta a Szolnoki Törvényszék 1893-ban, Wagner Gyula építész tervei alapján épült,

2024. Június 21. 10:33, péntek | Helyi

Kamionnal ütközött egy autó Kunszentmárton-Kungyalunál

Összeütközött egy személygépkocsi, illetve egy dobozos tejet szállító nyerges vontató péntek reggel Kunszentmárton-Kungyalu térségében.

2024. Június 21. 10:30, péntek | Helyi

Tűz volt egy tiszafüredi szeméttelepen

Mintegy ezerötszáz négyzetméteren égett kommunális hulladék csütörtök délután egy Tiszafüred külterületén található hulladéklerakóban.