Városlista
2024. június 23, vasárnap - Zoltán

Hírek

2024. Június 15. 07:00, szombat | Helyi
Forrás: karcag tv

SZÚNYOGGYÉRÍTÉS A TISZA-TÓNÁL

SZÚNYOGGYÉRÍTÉS A TISZA-TÓNÁL

A kifejlett szúnyogok elleni kezeléseket a földről végzik el, az irtószert az esti, éjszakai órákban platós gépjárműre rögzített permetező berendezéssel juttatják ki.

A kémiai szúnyoggyérítés folyamatosan zajlik Tisza-tónál. A kifejlett szúnyogok elleni védekezés a települések belterületén történik, a kezelések pontos időpontja megtalálható a katasztrófavédelem honlapján.

Az esős, szeles idő miatt esetleg elmaradó permetezésre a meghirdetett pótnapokon, jellemzően az elmaradt gyérítést követő két napon belül kerül sor.

A változékony, gyakran esős időjárás több területen hoz létre a szúnyoglárvák számára ideális élőhelyeket.

A legjelentősebb szúnyogártalom általában a folyók menti településeken alakul ki, de az esőzések miatt máshol is lehet szúnyogártalom.

A nagyobb tenyészőhelyeket folyamatosan vizsgálják a katasztrófavédelem által felkért szakértők, ahol lehetséges, ott a lárvák számát csökkentő biológiai beavatkozást alkalmazzák.

A csapadékos időjárás miatt az eddiginél is fontosabb felszámolni a lakókörnyezetünkben megtalálható kisvizeket.

Egy vízzel teli virágcserépben, madáritatóban, gumiabroncsban ezerszámra képesek megjelenni a csípőszúnyogok lárvái, amelyek egy-két hét alatt kifejlődnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 21. 20:28, péntek | Helyi

Állásajánlatok

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2024. Június 21. 10:38, péntek | Helyi

Októberben megkezdődhet a Szolnoki Törvényszék külső felújítása

Az Országos Bírósági Hivatal 2024. június 20-án kiírta a Szolnoki Törvényszék 1893-ban, Wagner Gyula építész tervei alapján épült,

2024. Június 21. 10:33, péntek | Helyi

Kamionnal ütközött egy autó Kunszentmárton-Kungyalunál

Összeütközött egy személygépkocsi, illetve egy dobozos tejet szállító nyerges vontató péntek reggel Kunszentmárton-Kungyalu térségében.

2024. Június 21. 10:30, péntek | Helyi

Tűz volt egy tiszafüredi szeméttelepen

Mintegy ezerötszáz négyzetméteren égett kommunális hulladék csütörtök délután egy Tiszafüred külterületén található hulladéklerakóban.