Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2024. Március 31. 17:00, vasárnap | Helyi
Forrás: karcag tv

SZEMÉTBE DOBTÁK A MEGCSONKÍTOTT KUTYÁT

SZEMÉTBE DOBTÁK A MEGCSONKÍTOTT KUTYÁT

Felháborító! Jászberényben a város külterületén egy konténerben lefejezett kutya holttestét találták meg.

Egy férfi bejelentést tett a város jegyzőjénél, ám mikor a hivatal munkatársai kiértek a helyszínre, addigra elszállították a kérdéses hulladék- konténert. A tettes pedig ismertlen.

Megcsonkított kutya holttestére bukkantak néhány napja Jászberény külterületén. Az állatkínzás híre hamar bejárta előbb a Neszűr nevű városrészt, nem sokkal később pedig az egész várost.

TERJÉKI FERENCNÉ:
- Hát, biztos, hogy ugyanúgy, mint ahogy ha emberrel bánna így, ugyanúgy kellene sújtani ezt is. Az az állat is érez, Hát tudjuk, hogy mennyire érez az állat.


Ahogy minden ilyen, nyilvánosságra kerülő eset után, úgy most Jászberényben is elindult a véleményáradat arról, hogy mi legyen az eddig ismeretlen állatkínzó büntetése.

LUKÁCS IMRE:
-Hát, az a véleményem, hogy az egy vadorzó és nem állatszerető ember lehet. Mert akkor, ha úgy van, akkor talán lehet, hogy rosszul mondom, még egy emberrel is elköveti azt a dolgot, amit a kutyával. Pedig egy jószág, egy kutya szerintem nem ártalmas attól függetlenül, hogy valaki megtámadja és lefejezi ahogy maga mondta, ön.


A lefejezett kutyáról egy fiatalember tett bejelentést Jászberény jegyzőjénél, miután egy ismerősétől fényképes és videóanyagot kapott a Neszűr városrészben történt állatkínzásról. A hivataltól a bejelentő azt a választ kapta, hogy mire a hivatal helyszíni szemlét tartott, addigra a
konténert elszállították, így abban már nem találták meg a lefejezett kutyát.

BANYA LÁSZLÓ:
-A közösséget ez azért botránkoztatja meg, mert tulajdonképpen, mint a háttérben is látszik, felszerelt kamerarendszerrel rendelkezik a terület, illetve a terület gondozásáért a Jászberény város közfoglalkoztatottjai felelősek. Így tehát úgy gondoljuk, hogy ez elég nyomozati indok lett volna ahhoz, hogy nyomozást indítsanak az ügyben, ami jelen pillanatban nem történt még meg.


Ugyanakkor a férfi azt állítja, hogy a birtokába került fényképek arra utalnak, hogy nem egy, hanem legalább kettő- egymástól elkülöníthető állatkínzás történt Jászberény Neszűr nevű külterületén.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 20:15, csütörtök | Helyi

Kutyás szépségversenyen keresik a Tisza-tó szépét a tiszafüredi Kutyás majálison

Második alkalommal rendezik meg a tiszafüredi kutyastrandon, a Mancsos Pancsolóban a Kutyás majálist május 1-jén, ahol egész nap kutyás és családi programokkal várják a gazdákat és az ebeket.

2024. Április 18. 15:00, csütörtök | Helyi

VISSZATARTOTTA A BETÖRŐT

Az éj leple alatt, egy családi ház ablakán keresztül surrant be egy ingatlanba egy helyi férfi Kunmadarason, abban a reményben, hogy amíg a bent lakók alszanak, addig ő viszi az értékeket.

2024. Április 18. 13:51, csütörtök | Helyi

HOROGRA AKADTAK

Két napon is tiltott módszerrel halászókat fogtak a vízirendészek és hivatásos halőrök Tiszasüly külterületén. A rendőrök összesen hét férfit hallgattak ki gyanúsítottként.

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

KÖLTÉSZET NAPJA HAJDÚSZOBOSZLÓN

Sokan hitték azt, hogy vandálok jártak Hajdúszoboszlón, hiszen aki a főtéren végigsétált, mindenfelé összefirkált kirakatokat láthatott.