Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2024. Június 18. 09:23, kedd | Helyi
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség

Száznál is több sértettet rövidíthetett meg az internetes csaló

Száznál is több sértettet rövidíthetett meg az internetes csaló

A Tiszafüredi Járási Ügyészség csalás bűntette miatt indítványozta egy férfi letartóztatását,

aki a közösségi médián keresztül kínált különböző árucikkeket, amelyekkel nem rendelkezett, azok vételárát azonban előre elkérte.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2023-ban, a közösségi médiában álnéven különböző profilokat hozott létre, és az ott használható internetes hirdetési felületen valótlan tartalmú hirdetéseket adott fel azért, hogy a hirdetésekre jelentkezőket becsapja.

A férfi az eddig feldolgozott adatok alapján 14 személyt csapott be országszerte, a Dunán innen és túl, valamint Budapesten is voltak, akik hittek neki, és a bankszámlájára előre átutalták a megvásárolni kívánt dolgok ellenértékét, azonban az árut senki sem kapta meg.

A kínálat is színes volt, de főként különböző autóalkatrészeket és építési anyagokat kínált a férfi, aki a 14 sértettet összesen 1.605.000 forinttal károsította meg.

Az ügyészség indítványa szerint, mivel a rendelkezésre álló adatok alapján a férfi jóval több – száznál is nagyobb számú – még be nem azonosított személyt is becsapott ezzel a módszerrel, esetében fennáll a bizonyítás megnehezítésének veszélye. Arra is hivatkozott az ügyészség, hogy a hasonló bűncselekmény miatt már büntetett férfi esetében a bűnismétlés veszélyére is megalapozottan lehet következtetni.

A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte a férfi letartóztatását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 10:00, csütörtök | Helyi

KÉSSEL SZÚRTA MEG ÉLETTÁRSÁT

Próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre tett indítványt a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség azzal a nővel szemben,

2024. Július 18. 07:00, csütörtök | Helyi

TÁBOR A TÁNCSICS 17-ES ÓVODÁBAN

Egy karcagi óvodás sem marad óvodapedagógusi felügyelet nélkül nyáron. A teljes vakáció idején van ügyeletes óvoda a városban, az óvodások szülei ráadásul több ovis tábor közül is választhattak, választhatnak.

2024. Július 17. 20:20, szerda | Helyi

Méz terítette be a 4-es számú főutat

Leborult öt hordó méz egy utánfutóról szerda délelőtt a 4-es számú főúton, Kisújszállás közelében.

2024. Július 17. 14:00, szerda | Helyi

NYÁRI TÁBOR A SZENT PÁL MARISTA ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN

Egy-egy nyári tábor komoly költségeket tud róni a családokra.