Városlista
2024. október 23, szerda - Gyöngyi

Hírek

2024. Június 18. 09:23, kedd | Helyi
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség

Száznál is több sértettet rövidíthetett meg az internetes csaló

Száznál is több sértettet rövidíthetett meg az internetes csaló

A Tiszafüredi Járási Ügyészség csalás bűntette miatt indítványozta egy férfi letartóztatását,

aki a közösségi médián keresztül kínált különböző árucikkeket, amelyekkel nem rendelkezett, azok vételárát azonban előre elkérte.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2023-ban, a közösségi médiában álnéven különböző profilokat hozott létre, és az ott használható internetes hirdetési felületen valótlan tartalmú hirdetéseket adott fel azért, hogy a hirdetésekre jelentkezőket becsapja.

A férfi az eddig feldolgozott adatok alapján 14 személyt csapott be országszerte, a Dunán innen és túl, valamint Budapesten is voltak, akik hittek neki, és a bankszámlájára előre átutalták a megvásárolni kívánt dolgok ellenértékét, azonban az árut senki sem kapta meg.

A kínálat is színes volt, de főként különböző autóalkatrészeket és építési anyagokat kínált a férfi, aki a 14 sértettet összesen 1.605.000 forinttal károsította meg.

Az ügyészség indítványa szerint, mivel a rendelkezésre álló adatok alapján a férfi jóval több – száznál is nagyobb számú – még be nem azonosított személyt is becsapott ezzel a módszerrel, esetében fennáll a bizonyítás megnehezítésének veszélye. Arra is hivatkozott az ügyészség, hogy a hasonló bűncselekmény miatt már büntetett férfi esetében a bűnismétlés veszélyére is megalapozottan lehet következtetni.

A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte a férfi letartóztatását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 22. 16:00, kedd | Helyi

MINDEN KOROSZTÁLYNAK KEDVESKEDTEK

A Traktoros versenyen a Bengecseg Alapítvány programjaival a fiatalabb korosztálynak, a különféle egészségügyi szűrésekkel pedig az idősebb korosztálynak kedveskedtek a szervezők.

2024. Október 22. 14:00, kedd | Helyi

MAGYAROK VÁSÁRA KENDERESEN

Látványos bemutatókkal és kirakodóvásárral várta az érdeklődőket a Magyarok Vására program Kenderesen.

2024. Október 22. 10:00, kedd | Helyi

BŰNÖSNEK TALÁLTA A BÍRÓSÁG A KARCAGI FÉRFIT

Elsőfokon 16 év börtönt kapott az a karcagi férfi, aki megfojtotta édesapját. Az ügyben kitűzött tárgyaláson a vádlott nehezen viselte el a történéseket.

2024. Október 22. 06:00, kedd | Helyi

ŐSZI GOMBASZEZON

Hogy milyen gombák teremnek az őszi gombaszezonban, és hogy mit kell kötelezően megtenni a fogyasztásuk, felhasználásuk előtt, az a most következő híranyagunkból kiderül.