Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2024. Július 09. 10:00, kedd | Helyi
Forrás: karcag tv

SOKAN VÁLASZTJÁK A FÜRDŐZÉST A HŐSÉGBEN

SOKAN VÁLASZTJÁK A FÜRDŐZÉST A HŐSÉGBEN

A kánikulában aki csak teheti, valamelyik strandra, vagy vízpartra megy hűsölni. A legutóbbi hőség alkalmával stábunk is ezt tapasztalta, amikor ellátogatott a hajdúszoboszlói strandra.

Idén nyáron már többször is harminc fok fölé ugrott a napi csúcshőmérséklet, ez pedig nagyon könnyen vízbe, vagy vízpartra csábítja az embereket.

BÓDIZS ZOLTÁN:
- Teljesen jó mindenkinek szerintem, főleg hétvégén, akkor rengetegen ki tudnak jönni a strandra, jólérzik magukat, mi is Pestről jöttünk, Budapestről egy hete, kiírtunk kezeléseket, járunk kezelni, kezelni magunkat, hogy egészségesebbek legyünk.

A nagy meleggel együtt jár a magas ultraviola- sugárzás. Ezért ajánlott a magas faktorszámú napvédőkrémek használata. De nélkülözhetetlen a sapka- kalap viselése, sőt a káros sugarakat megszűrő napszemüvegé is.


-Napozókrémmel mindenképpen, meg hát mondjuk neki van ilyen védősapkája is.

Természetesen Hajdúszoboszló is rengeteg vendéget fogad a kánikulai napokon. Mert bár számos veszélyt is rejt magában az erős napsütés, a hőség, a nyárban mégis a legjobb maga a nyár.

STUMPF KRISZTIÁN:
- Örülünk nagyon, hogy ilyen hamar strandidő van, ki bírjuk használni ezt a korai nyarat és jó időben telik az idő egész nap.

A nyár igazi berobbanása július közepén valószínű. Akkor viszont az a bizonyos robbanás a meteorológiai előrejelzések szerint olyan lesz, hogy sok köszönetünk nem lehet benne. Több hőségriadóra is készülhetünk idén. Ezek alatt pedig több mint érdemes megfogadni a szakemberek tanácsait: fokozott folyadékbevitel, a nap legmelegebb óráiban nem tartózkodni a napon, fényvédő- krémeket használni és soha nem szabad túlzásba vinni a napozást!

Címkék: kánikula, strand

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 14:00, csütörtök | Helyi

ALÁÍRTÁK A SZERZŐDÉST

Élhető települések című Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében

2024. Július 18. 10:00, csütörtök | Helyi

KÉSSEL SZÚRTA MEG ÉLETTÁRSÁT

Próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre tett indítványt a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség azzal a nővel szemben,

2024. Július 18. 07:00, csütörtök | Helyi

TÁBOR A TÁNCSICS 17-ES ÓVODÁBAN

Egy karcagi óvodás sem marad óvodapedagógusi felügyelet nélkül nyáron. A teljes vakáció idején van ügyeletes óvoda a városban, az óvodások szülei ráadásul több ovis tábor közül is választhattak, választhatnak.

2024. Július 17. 20:20, szerda | Helyi

Méz terítette be a 4-es számú főutat

Leborult öt hordó méz egy utánfutóról szerda délelőtt a 4-es számú főúton, Kisújszállás közelében.