Városlista
2024. szeptember 8, vasárnap - Mária

Hírek

2024. Július 12. 07:00, péntek | Helyi
Forrás: karcag tv

REHABILITÁCIÓS OSZTÁLYT ADTAK ÁT

REHABILITÁCIÓS OSZTÁLYT ADTAK ÁT

A Karcagi Kátai Gábor Kórházban, a volt pszichiátria felújított épületrészében új, 19 ágyas mozgásszervi rehabilitációs osztály került kialakításra.

A napokban átadásra került a Karcagi Kátai Gábor Kórház mozgásszervi rehabilitációs osztálya. A 19 ágyas, korszerű új részleg komoly segítséget jelent azok számára, akik arra törekednek, hogy mielőbb visszatérjenek korábbi életformájukhoz. Az átadó ünnepségen felszólalt városunk és térségünk országgyűlési képviselője F. Kovács Sándor is, aki beszédében elmondta az egészségügyben rohamos fejlődés tapasztalható.


F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő
-Bízom benne, hogy a karcagi Kátai Gábor Kórház és a magyar egészségügy olyan irányt fog venni, amely mindannyiunk érdekét szolgálja. A felújításokkal, a műszerbeszerzésekkel, az egészségügyi képzéssel, és természetesen, ami egyik legfontosabb a szakmai hozzáértéssel. Az épület, a gép mit sem ér működtetők nélkül. Tudjuk azt, hogy a szupermodern gép mit sem ér, ha nincs, aki működtesse, nincs, aki foglalkozzon a betegekkel. A legnagyobb beruházást tehát nem az épületekbe, nem a gépekbe, műszerekbe, hanem a humán erőforrásba, az egészségügyben dolgozókba kell fektetni.

F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő köszöntő gondolatai után felszólalt Dr. Demény Ádám, a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság főigazgatója, Szepesi Tibor polgármester, valamint Nagyné László Erzsébet, a Karcagi Kátai Gábor Kórház főigazgatója is. Ezt követően szalagátvágás következett majd a megjelentek megtekintették az újonnan átadott épületrészt. Szepesi Tibor városunk polgármestere televíziónknak elmondta, a beruházás több szempontból is jelentős a város életében.

Szepesi Tibor polgármester
-A Kátai Gábor Kórház területén található a régi pszichiátria épülete, amely mindenképpen hasznosításra kellett, hogy kerüljön, hiszen ebben a gazdasági helyzetben az nem megoldás, hogy vannak olyan részei az épületnek, amelyek gazdaságtalanul, vagy egyáltalán nem üzemelnek. Kerestük azt a lehetőséget a kórház vezetésével, főigazgató asszonnyal, aki az önkormányzat szociális és egészségügyi bizottságának elnöke is, hogy hogyan tudjuk hasznosítani mind a kórház, mind pedig az önkormányzat szempontjából az épületet. Arra az ötletre, elhatározásra jutottunk, hogy egyfajta közös használattal, egészségügyi és szociális használattal az épület teljes egésze használható. Megkerestük pénzügyminiszter urat, aki támogatásáról biztosított bennünket, majd pedig a szociális és az egészségügyi államtitkárságot, ahol mind a két államtitkár úr úgy nyilatkozott, hogy az ötlet jó, a lehetőséget meg kell ragadni, és lehetőleg minél hamarabb megvalósítani. Gyakorlatilag az épület földszinti részére kerül áthelyezésre a mozgásszervi rehabilitációs osztály. Ehhez kellett az az átalakítás, amely most több mint 400 millió forintból valósult meg, teljes egészében hazai forrásból, kormányzati támogatással.

Nagyné László Erzsébet a Karcagi Kátai Gábor Kórház főigazgatója televíziónknak elmondta, a korábbi pszichiátria épületrész 1970-es években épült fel. Az utóbbi években teljesen kihasználatlan volt és csak az ebben az esetben lehetett újra használatba venni, ha jelentős összegből felújítják az épület ezen részét.

Nagyné László Erzsébet Karcagi Kátai Gábor főigazgatója
-Ez a felújítás a mai nappal befejeződött, átadásra került az épületrész, 19 ágyas mozgásszervi rehabilitációs osztály fog ideköltözni, illetve már ideköltözött, az ellátottak fognak a holnapi nappal költözni. Azért is nagyon jó, mert ugyan ebben az épületben van ez a rehabilitációs osztály, jelen pillanatban a második emeleten működik. Sokkal egyszerűbb, ha a földszinten van mind a járóbeteg-szakrendelés, mind a gyógymasszázs, a fizikoterápia és a tornaterem is, ahol a megfelelő eszközök ehhez az egészségügyi ellátáshoz rendelkezésre állnak. Örömmel mondhatom el, hogy a humánerőforrás is mind szakorvosi, orvosi, mind szakdolgozói szinten rendelkezésre áll a térségben. Úgy gondolom, Varga Mihály miniszter urat idézve, hogy az egészséges élet az egészséges életmód nemcsak a sportnál kezdődik, és nem feltétlenül ott van vége, hanem a rehabilitációval is. Nagyon jó a mozgásszervi rehabilitáció, aki igénybe veszi, és aki tudja, hogy mit jelent ez. Akár neurológiai, akár sebészeti ellátás, vagy akár egy sportbaleset után is pillanatok alatt vissza tudnak állni az életbe, az aktív sportba és az aktív munkavégzéshez. Én mindenkinek nagyon köszönöm, hogy ez az ötlet megvalósult, és hogy a mai napon ez a gyönyörű, egészségügyi ellátásra alkalmas épületrész átadásra került.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 07. 14:00, szombat | Helyi

A HÁZTETŐN FOGTÁK EL

Nem mindennapi helyen, egészen pontosan egy tiszakürti háztetőn fogták el a rendőrök egy fogolyszökés miatt keresett férfit.

2024. Szeptember 07. 07:00, szombat | Helyi

NEM JÁR A KOMP TISZAROFFNÁL

Nem csak a földnek, a Tiszának is szüksége lenne jelentős mennyiségű esőre. Az aszály miatt több folyami átkelőhelyen is szünetel a közlekedés a folyó alacsony vízállása miatt.

2024. Szeptember 06. 17:42, péntek | Helyi

Megújult medence

A Tisza-tó közelében, Karcag és vele együtt a Nagykunság turisztikai vonzereje is folyamatosan növekszik, hiszen a térségbe érkezőket egyre több fejlesztés fogadja.

2024. Szeptember 06. 15:00, péntek | Helyi

KEVESEBB A KUKORICA AZ ASZÁLY MIATT

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara előrejelzése szerint az aszály idén is komoly károkat okozott a kukorica- ültetvényeken.