Városlista
2024. június 26, szerda - János

Hírek

2024. Május 24. 15:00, péntek | Helyi
Forrás: karcag tv

REDEMPTIOS EMLÉKPARKOT AVATTAK

REDEMPTIOS EMLÉKPARKOT AVATTAK

Redemptios Emlékparkot avattak Berekfürdőn.

Csíkos Sándor, a nemzet színésze Tóth Árpád- verssel köszöntötte a berekfürdői redemptiós emlékpark avatására érkezett vendégeket. A Kossuth- díjas színművész Berekfürdő emeritus nagykun kapitánya. A jászkun kerület huszonöt települése 1745-ben pénzért megváltotta elvesztett kiváltságait.


MOLNÁR LAJOS, Berekfürdő polgármestere:

-A gyökereinket azokat igenis erősítsük meg, ápoljuk. A múlt nem önmagában kell, hogy legyen, hogy csak büszkék legyünk rá, hanem azért, hogy erőt adjon nekünk ahhoz, hogy amik dicső dolgok voltak a múltban, ahhoz méltóképpen éljünk.

A török háborúk után, 1702-ben I. Lipót király rendeletben törölte el a jászok és kunok korábbi kiváltságait, ezzel jobbágysorba süllyesztve őket.


F. KOVÁCS SÁNDOR, országgyűlési képviselő, Fidesz- KDNP:

-Berekfürdő települése itt a Nagykunság közepén jelet állított. Jelet állított az itt lakóknak, azoknak, akik távoli vidékekről jönnek, hogy ez a föld a kunoké. Volt és lesz!
Narráció: A magyar országgyűlés 2014. februárjában történelmi emléknappá nyilvánította május hatodikát, a Jászkun Redemptio Emléknapját.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 21. 20:28, péntek | Helyi

Állásajánlatok

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2024. Június 21. 10:38, péntek | Helyi

Októberben megkezdődhet a Szolnoki Törvényszék külső felújítása

Az Országos Bírósági Hivatal 2024. június 20-án kiírta a Szolnoki Törvényszék 1893-ban, Wagner Gyula építész tervei alapján épült,

2024. Június 21. 10:33, péntek | Helyi

Kamionnal ütközött egy autó Kunszentmárton-Kungyalunál

Összeütközött egy személygépkocsi, illetve egy dobozos tejet szállító nyerges vontató péntek reggel Kunszentmárton-Kungyalu térségében.

2024. Június 21. 10:30, péntek | Helyi

Tűz volt egy tiszafüredi szeméttelepen

Mintegy ezerötszáz négyzetméteren égett kommunális hulladék csütörtök délután egy Tiszafüred külterületén található hulladéklerakóban.