Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2024. Augusztus 08. 13:00, csütörtök | Helyi
Forrás: karcag tv

PROJEKTNYITÓ RENDEZVÉNY-NAGYVÉNKERTI VÁROSRÉSZ FEJLESZTÉSE

PROJEKTNYITÓ RENDEZVÉNY-NAGYVÉNKERTI VÁROSRÉSZ FEJLESZTÉSE

Egy sikeres pályázatnak köszönhetően megoldódhatnak a Nagyvénkertben tapasztalható csapadékvíz elvezetési problémák. A projekt részleteiről Gyurcsek János alpolgármester tájékoztatta a lakosságot.

Karcag Városi Önkormányzat 499,99 millió forint vissza nem térítendő Európai Uniós támogatást nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretén belül a TOP_PLUSZ-1.2.1-21-JN1-2022-00015 azonosító számú „Nagyvénkerti városrész fejlesztése” című pályázatán. Most került megrendezésre a projekt nyitórendezvénye, melyen Gyurcsek János alpolgármester tájékoztatta a résztvevőket a részletekről.

Gyurcsek János alpolgármester
- Mindenki által ismert, hogy ezen a területen nagyon kevés belvízcsapadék elvezető csatorna van. A nagyobb esőzések alkalmával gyakran problémák lépnek fel, emiatt célszerű kiépíteni egy új rendszert. A másik belvízelvezető rendszer kivitelezésénél nagyon sok kérdés merült fel. A lakosságnak nem feltétlen nyerte el a tetszését. Én azt gondolom, hogy ennek a rendszernek a kiépítése teljesen más jellegű lesz, egyszerűbb lesz kisebb méretekkel, kisebb dimenziókkal fog megvalósulni.

A projektnyitó rendezvényen elhangzott az is, hogy a pályázat megvalósulásával, a csapadékvíz elvezetési rendszer kiépítésén túl megújul a Kórház utca, illetve az Ohió tér burkolata, a szomszédos Kórház jobb minőségű úton történő megközelítésének biztosítása, emeltebb minőségű közúti kapcsolatok létesítése érdekében. Az Ohió téren 3 db okos zebra létesül a gyalogátkelőhelyek
biztonságosabbá tétele érdekében. A gördeszkapálya a kosárliget mögött, az új játszótér pedig a Kórház u. 12. szám mögötti területen kap helyet. A kialakítandó játszótér területén lévő elavult homokozó elbontásra kerül, új játszótér, valamint komplett, zárt táblás ipari kerítésrendszer létesül. Már javában zajlik a kivitelezés az érintett utcákon. A városvezetés a munkálatok ideje alatt a lakosság türelmét kérik. Várhatóan négy és fél- öt hónap alatt befejeződhet a több, mint két kilométernyi csatornarendszer kiépítése, tesztelése.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 21. 07:00, szombat | Helyi

ÁTADTÁK AZ ÚJ STRANDMEDENCÉT

Ünnepélyes keretek között került átadásra városunk egyik legújabb büszkesége, az Akácliget Gyógy- és Strandfürdő új kültéri medencéje.

2024. Szeptember 20. 16:00, péntek | Helyi

ÜLÉSEZETT A KÉPVISELŐ-TESTÜLET

Megtartotta munkaterv szerinti ülését Karcag Város Önkormányzatának Képviselő-testülete.

2024. Szeptember 20. 13:34, péntek | Helyi

Online csaló őrizetben

A sértettek minden esetben előre utaltak, de a rendelt termékeket soha sem kapták meg. A jászberényi rendőrök a Mátrix Projekt keretében elfogták a csalót, és letartóztatását kezdeményezik.

2024. Szeptember 20. 13:00, péntek | Helyi

KIRABOLTÁK SZOLNOKON

A rendőrök a bejelentéstől számított hét órán belül elfogták azokat, akik kiraboltak egy férfit Szolnokon.