Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2024. Május 03. 11:30, péntek | Helyi

POZITÍV ÉLETÚTRÓL TARTOTTAK ELŐADÁST

POZITÍV ÉLETÚTRÓL TARTOTTAK ELŐADÁST

A Szent Pál Marista Általános Iskolában tartott Cigány Témahét zárásaként egy fiatal házaspár tartott előadást arról, hogy a nehéz életkörülmények közül is ki lehet törni.

Hatalmas sikert aratott a marista iskola cigány témahetének záró programja.

MONORI ILDIKÓ, pedagógus:

Egy pozitív életút- beszélgetést láthattak az iskolánk tanulói a Rövid házaspár bemutatkozásával. A férj egy víz- gázszerelő, a feleség pedig pedagógiai asszisztens, aki szeretné itt magát tovább képezni és nagyon jó mintával álltak elő a gyerekeknek, hiszen mindenért meg kellett nekik is küzdeni.

A témahét során alaposan megmozgatták fizikai és szellemi értelemben is a tantestület tagjai a diákokat. A programot záró beszélgetés pozitív életutat mutatott a diákoknak.

MONORI ILDIKÓ, pedagógus:

Mindenképpen nagyon jó, ha látják azt, hogy abból a sorból, ahol ők élnek, abból hogyan lehet kilépni. Mert ugye sokan elégedetlenek a sorsukkal, de nem igazán tudják, hogy mégis mit lehetne tenni. Sokan meg bele is törődnek esetlegesen a szüleik mintája alapján nem látnak pozitív utat és ehhez nagyon jó kis mankó az, hogy ne csak tőlünkhallják, hanem olyan szereplőtől, aki, vagy olyan embertől, aki átélte
mindezeket. Tehát hiteles tapasztalat útján.

A témahét amolyan levezetéseként a felső tagozatosok számára hagyományos roma-étel kóstolót tartottak a pedagógusok, míg az alsósok az autentikus roma táncházban rophatták.

Címkék: #karcag tv

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:29, szombat | Helyi

ELBALLAGTAK A SZENTANNAISOK

Idén sem maradhatott el a tradicionális gépes felvonulás, minden évben ezzel veszi kezdetét a Szentannai Sámuel Református Gimnázium, Technikum és Kollégium különleges ballagása.

2024. Május 18. 14:25, szombat | Helyi

VÁRMEGYEI VONÓS VERSENY

Negyedik alkalommal került megrendezésre a Karcagi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolában a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei vonósverseny. A megmérettetésre közel 50 gyermek nevezett.

2024. Május 18. 12:17, szombat | Helyi

IDÉN IS SOK ALKOTÁS SZÜLETETT

A Játszd újra kiállításra idén is sok alkotás készült. Ez a program nem csak a hulladék újrahasznosításáról, hanem az óvodás gyermekek tehetséggondozásáról is szól.

2024. Május 18. 10:02, szombat | Helyi

VÁROSUNK IS BEMUTATKOZOTT

Városunk is bemutatkozott a térség legnagyobb idegenforgalmi expóján, a Szolnoki Utazás és Szabadidő Kiállításon.