Városlista
2024. szeptember 19, csütörtök - Vilhelmina

Hírek

2016. Június 30. 09:25, csütörtök | Helyi

Polgármesteri tájékoztató

Polgármesteri tájékoztató

Az elmúlt hetek eseményeiről kérdeztük Dobos László polgármestert.

Az elmúlt hetek eseményeiről kérdeztük Dobos László polgármestert.

- Június 3-án volt városunkban a trianoni megemlékezés.

- Minden évben megemlékezést tartunk az ország megcsonkítása okán, ilyenkor határon túli testvértelepülésünkről hívunk előadót. Ebben az évben Zakariás István, Szepsi volt polgármestere, a Kassa Megyei Közgyűlés alelnöke emlékezett meg az ország széthullásáról. Nagyon sokan részt vettek a megemlékezésen, s örülünk annak, hogy sok fiatal volt jelen, hiszen ők azok, akiknek tudnia kell miről is szólt ez a gyalázatos békeszerződés. S ők azok, akiknek ezt mindenképp tovább kell adni a későbbi nemzedékeknek, hiszen nem felejthetjük el azokat az embereket, akik a szerződés után magyar létükre határon túl maradtak. Tudatosítani kell mindenkivel, hogy ez az ország nem ekkora, sokkal nagyobb volt, millió értékkel rendelkezett amit teljesen igazságtalanul elvettek tőlünk. A fiatalság az, akinek feladata lesz ezt továbbvinni, örökké emlékezni erre a szörnyű történelmi eseményre.

- Romániában önkormányzati választások voltak júniusban.

- Testvérvárosunk, Székelykeresztúr miatt is nagyon fontos volt számunkra, hogy a Romániában zajló önkormányzati választások hogyan alakulnak. Nagy érdeklődéssel figyeltük, hogy változik a képviselő-testület összetétele, marad-e Raffai Emil polgármester. Ma már tudjuk, hogy szerencsére nagy fölénnyel nyerte meg a választást és a testületbe is nagyon sok olyan barátunk került be, akikkel már korábban is sikeresen dolgoztunk együtt, s ez a további együttműködéshez is jó alap lesz.

- A közelmúltban a Dérynében egy operát láthattak a zenekedvelők.

- Régi vágyunk volt, hogy egy nagyon komoly előadással kedveskedjünk a karcagiaknak. Egy lengyelországi szimfonikus zenekari turnéról hazafelé tervezgettük, hogy jó lenne egy ilyen operát is bemutatni közösen az Operaház előadóművészeivel. A Parasztbecsületre esett a választás, ez olyan újdonság volt, hogy a Dérnyét is át kellett alakítani, tehát a meglévő, de sokak által még teljesen nem ismert zenekari árkot is kibontottuk ahhoz, hogy ez az előadás megfelelő módon, méltóképpen legyen előadva és szerezzen kellemes perceket a látogatóknak. Úgy hiszem, mindenki nagyon jól érezhette magát ezen a csodálatos előadáson. Köszönet ezért a Karcagi Szimfonikusoknak és az Operaház művészeinek.

- A hétvégén ismét Karcag lesz az egyik állomása a Tour de Hongrinek.

- Külön érdem számunkra, hogy immár második alkalommal egy cél és egy rajthely is lehettünk. Július 1-jén 185 kilométer megtétele után érkeznek ide a versenyzők. A célba érkezés egy látványos, kiélezett versenyt hozhat, a sportemberek a meleg időben emberfeletti eredményt produkálnak, de a másnapi rajt is látványos lesz, érdemes megnézni.

- A birkafőző fesztivál díszvendége most Mohács volt.

- Az utóbbi években a hungarikumokkal kapcsolatos települések a díszvendégeink. Azok, akik télen nem jutnak el a mohácsi busó-fesztiválra, itt találkozhattak a busókkal, s azzal a mentalitással, amit a busójárás idején Mohácson élvezhet a több ezer odalátogató. Reméljük, a birkafőző fesztiválon a busók bemutatkozása alapján jövőre sokan elmennek Karcagról is megnézni a mohácsi téltemetést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 19. 16:00, csütörtök | Helyi

SAJÁT SZÜLEIT IS MEGLOPTA

Még saját szüleit is meglopta az a férfi, akit többrendbeli lopás miatt vettek őrizetbe a szolnoki rendőrök. A bíróság letartóztatta.

2024. Szeptember 19. 14:00, csütörtök | Helyi

ILLATOZIK A TUBARÓZSA TÓNI BÁCSI KERTJÉBEN

Idén is virágoznak az illatos tubarózsák városunkban Ézsiás Antal, Tóni bácsi kertjében.

2024. Szeptember 19. 10:37, csütörtök | Helyi

NAPOKIG KÜZDÖTTEK A TŰZZEL

Koromfekete füsttel, hatalmas lángokkal égtek a parpírbálák a Kőrösi utca végén található telepen Szolnokon. A tűzoltók hatalmas erőkkel vonultak ki a helyszínre, hogy elfojtsák a félelmetes tüzet, amely lakóházakat is veszélyeztetet

2024. Szeptember 19. 08:32, csütörtök | Helyi

ISMÉT KÁVÉSZÜNET

Ismét megrendezésre került a Kávészünet, mely elsősorban a vállalkozások és az önkormányzat produktív együttműködését helyezte fókuszba. Ezúttal is nagy volt az érdeklődés a fórum iránt.