Városlista
2024. június 26, szerda - János

Hírek

2017. Október 02. 16:00, hétfő | Helyi
Forrás: KARCAG TV

ŐSZI KÖNYVTÁRI NAPOK

ŐSZI KÖNYVTÁRI NAPOK

A Csokonai Könyvtár is csatlakozott az Országos Könyvtári Napok ma kezdődő őszi rendezvénysorozatához.

A programok között könyvtáros szakmai nap és olvasóknak szóló rendezvények is vannak - tudtuk meg Fülöp Ilona csoportvezetőtől és Szabó Péterné gyermekkönyvtárostól.

A program keretében a könyvtáros tanárok is találkoznak és megbeszélik az idei tanév feladatait. Ezt most a Karcagi Nagykun Református Gimnáziumban teszik ma délután, ahol az intézmény muzeális könyveit is megnézik.
A többi programjukra azonban a könyvtárosok várják a város lakosságát, kicsiket és nagyokat, felnőtteket, nyugdíjasokat egyaránt.

Szeptember 30-a Benedek Elek születésnapja és a népmese napja. Ebből az alkalomból október 3-án a város közéleti szereplői közül négyen olvasnak a megjelenteknek. Kedvenc meséjük mellett arról is szólnak majd, mit olvastak szívesen gyermekkorukban.

Október 4-én a népszerű író, Nyáry Krisztián író-olvasó találkozójára, 10-én pedig a Karcagon élő Fejes László nyugalmazott mentőtiszt Új utakon címmel megjelent könyvének bemutatójára várják az érdeklődőket.

Címkék: Karcag

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 21. 20:28, péntek | Helyi

Állásajánlatok

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2024. Június 21. 10:38, péntek | Helyi

Októberben megkezdődhet a Szolnoki Törvényszék külső felújítása

Az Országos Bírósági Hivatal 2024. június 20-án kiírta a Szolnoki Törvényszék 1893-ban, Wagner Gyula építész tervei alapján épült,

2024. Június 21. 10:33, péntek | Helyi

Kamionnal ütközött egy autó Kunszentmárton-Kungyalunál

Összeütközött egy személygépkocsi, illetve egy dobozos tejet szállító nyerges vontató péntek reggel Kunszentmárton-Kungyalu térségében.

2024. Június 21. 10:30, péntek | Helyi

Tűz volt egy tiszafüredi szeméttelepen

Mintegy ezerötszáz négyzetméteren égett kommunális hulladék csütörtök délután egy Tiszafüred külterületén található hulladéklerakóban.