Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2022. December 24. 05:00, szombat | Helyi

ÖKOMENIKUS SEGÉLYSZERVEZET ADOMÁNYA

ÖKOMENIKUS SEGÉLYSZERVEZET ADOMÁNYA

Szolnoki rászoruló gyerekeknek adták át az Ökumenikus Segélyszervezet és a FOXPOST közös mesekönyvgyűjtésének első adományait.

Október közepén hirdette meg közös országos mesekönyvgyűjtő akcióját az Ökumenikus Segélyszervezet és a FOXPOST. Az akcióhoz könnyen lehetett csatlakozni, mivel a kiválasztott könyveket a FOXPOST országosan elérhető, több mint 700 csomagautomatájának egyikébe kellett csak elhelyezni. A minden várakozást felülmúló kezdeményezés során 67 raklapnyi könyv érkezett, amit önkéntesek válogattak szét korosztályok, illetve típus szerint. Az adományokat az Ökumenikus Segélyszervezet országos intézményhálózatában, illetve a szervezet látókörében élő gyerekek, továbbá partnerintézmények számára juttatják el.
Az első könyvadományokat az Ökumenikus Segélyszervezet Szolnokon található családok átmeneti otthonában élő családok gyermekei vehették át. Szolnokon összesen mintegy 300, a Segélyszervezet és partnerszervezetei látókörében élő gyermek részesül az adományból.

A meseolvasással, énekléssel színesített ajándékátadás alkalmával Sándorné Pólik Róza, az Ökumenikus Segélyszervezet szolnoki átmeneti otthonának vezetője elmondta, hogy az ünnepi időszakban érkező adományok nagymértkében segítik a gondjaikra bízott gyermekes családokat. Különösen is fontos, hogy a FOXPOST-tal közös országos segélyakció során minőségi adományok érkeztek, melyeknek köszönhetően azok a szülők, akik amúgy nem jutottak volna hozzá ilyen könyvekhez, az esti meseolvasások alkalmával értékes időt tudnak eltölteni gyermekikkel.

A segélyakció kapcsolódik az Ökumenikus Segélyszervezet Adventi Adománygyűjtéséhez. A szervezet intézményei nélkülöző és krízishelyzetbe került családok ezreit segítik az év 365 napján, ételt, otthont, esélyt adva a rászorulóknak. A többszörösére megnövekedett energiaárak, az égbe szökő élelmiszerárak ennek a segítségnyújtásnak a folytatását is veszélyeztetik, éppen akkor, mikor sok családnak nagyobb szüksége van rá, mint valaha.

Az Adventi Adománygyűjtés célja nem egy egyszeri ajándékozás csupán, azért gyűjt a Segélyszervezet, hogy kitörési pontokat tudjon kínálni a szegénységből és esélyt adjon a rászoruló családoknak a felzárkózásra, a gyermekeknek pedig segítsen a szegénység okozta hátrányaik leküzdésében a legnehezebb körülmények között is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:29, szombat | Helyi

ELBALLAGTAK A SZENTANNAISOK

Idén sem maradhatott el a tradicionális gépes felvonulás, minden évben ezzel veszi kezdetét a Szentannai Sámuel Református Gimnázium, Technikum és Kollégium különleges ballagása.

2024. Május 18. 14:25, szombat | Helyi

VÁRMEGYEI VONÓS VERSENY

Negyedik alkalommal került megrendezésre a Karcagi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolában a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei vonósverseny. A megmérettetésre közel 50 gyermek nevezett.

2024. Május 18. 12:17, szombat | Helyi

IDÉN IS SOK ALKOTÁS SZÜLETETT

A Játszd újra kiállításra idén is sok alkotás készült. Ez a program nem csak a hulladék újrahasznosításáról, hanem az óvodás gyermekek tehetséggondozásáról is szól.

2024. Május 18. 10:02, szombat | Helyi

VÁROSUNK IS BEMUTATKOZOTT

Városunk is bemutatkozott a térség legnagyobb idegenforgalmi expóján, a Szolnoki Utazás és Szabadidő Kiállításon.