Városlista
2024. június 30, vasárnap - Pál

Hírek

2024. Június 27. 13:22, csütörtök | Helyi
Forrás: police.hu

Nyári betakarítás

Nyári betakarítás

Az elkövetkezendő időszakban több mezőgazdasági vontatóval, lassú járművel és önjáró munkagéppel találkozunk az utakon.

Megkezdődtek a nyári betakarítási munkálatok, ezért a települések be- és kivezető útjain, a szántóföldekről becsatlakozó földutakon várhatóan jelentősen megnövekszik a tehergépkocsik, valamint a mezőgazdasági munkákban részt vevő járművek forgalma. Ezen járművek, vagy szerelvények nagy méretéből és alacsony sebességéből adódóan több helyen számíthatnak arra, hogy feltorlódik a forgalom, ezáltal megnövekszik a balesetveszélyes szituációk kialakulásának lehetősége is.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a mezőgazdasági munkában résztvevők figyelmét, hogy tudatosan tartsák be a KRESZ szabályokat, ezen belül kiemelten:

- A vezető, mielőtt a járművel a telephelyről elindul, köteles a kormányberendezést, fékeket, a gumiabroncsok, valamint a kötelezően előírt világító és fényjelző berendezések működését ellenőrizni. Az elindulás előtti kontroll terjedjen ki a pótkocsira illetve a további vontatmányokra is.
- A mezőgazdasági munkagéppel csakis engedélyezett utakon közlekedhetnek.
- A betakarítási munkálatokban résztvevő gépjárművek vezetőinek kötelessége betartani a közlekedési szabályokat, a túlméretes járművekkel a vonatkozó biztonsági rendszabályok betartása kötelező!
- Különösen nagy hangsúlyt kell fektetni a rakomány rögzítésére, letakarására és a közútra történő felhajtás előtt az adapterek leszerelésére is.
- Kiemelten fontos kihajtás előtt a jármű megtisztítása a sártól, ha mégis szennyeződés kerül a közútra, gondoskodni kell az azonnali letakarításáról!
- A legveszélyesebb manőver az irányváltoztatás, ezért a közútról illetve közútra történő kanyarodást különös figyelemmel és körültekintéssel kell végrehajtani.
- Fontos hangsúlyozni ebben az esetben is az ittas járművezetés tilalmát. A közlekedési balesetek megelőzése érdekében felhívjuk a figyelmet, hogy ez nemcsak a munka idejére, hanem a hazaútra is vonatkozik, akár kerékpárral, motorkerékpárral vagy személygépkocsival is térnek haza.

A nagy terhet szállító, nagyméretű járművek lassabban közlekednek. Fontos, ha lassan haladó mezőgazdasági járművet közelítenek meg, előzésnél és kikerülésnél tartsanak nagyobb oldaltávolságot! Az előrelátó vezetéssel megelőzhetők a közlekedési balesetek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 29. 15:03, szombat | Helyi

A Karcagi Birkafőző Fesztivál

A pénzügyminiszter emlékeztetett arra, a karcagi birkapörkölt ma már hungarikum, amely a térséghez kötődik, de képes más vidéken élők körében is kifejteni az összetartó erejét.

2024. Június 27. 15:17, csütörtök | Helyi

Nagyvénkerti városrész fejlesztése

A támogatás segítségével Karcag Városi Önkormányzat, mint kedvezményezett az alábbi fejlesztéseket kívánja megvalósítani:

2024. Június 21. 20:28, péntek | Helyi

Állásajánlatok

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2024. Június 21. 10:38, péntek | Helyi

Októberben megkezdődhet a Szolnoki Törvényszék külső felújítása

Az Országos Bírósági Hivatal 2024. június 20-án kiírta a Szolnoki Törvényszék 1893-ban, Wagner Gyula építész tervei alapján épült,