Városlista
2024. szeptember 8, vasárnap - Mária

Hírek

2024. Július 17. 07:00, szerda | Helyi
Forrás: karcag tv

NOSZTALGIA BEJÁRÁS

NOSZTALGIA BEJÁRÁS

Nosztalgia- bejárás. Egykori bölcsődéseit várta intézménybejárásra a Manóliget nevet viselő bölcsőde.

Az intézmény címe ugyan nem változott, azon kívül viszont minden más. A ma már nagyszülő korú, korábbi bölcsisek rá sem ismertek egykori csoportszobáikra.

Bizony minden másként van, mint évtizedekkel ezelőtt. Komoly felújításon esett át a Manóliget bölcsőde, amely jelenleg Karcag város legmodernebb gyermeknevelési intézménye.

NÉMETHNÉ SZILÁGYI ILONA, intézményvezető:
- Eddig három csoportszobában működtünk a régi épületben, most már négy csoportszoba fogja kiszolgálni a gyermekek napközbeni gondozás- nevelési helyiségeit, ötvenhat férőhelyesre bővült intézményünk.

A nosztalgia-bejárás során egyik ámulatból a másikba estek az évtizedekkel ezelőtti bölcsődések. Amikor még ők jártak ide, álmodni sem lehetett olyan körülményekről, amelyek most fogadják a gyerekeket, szüleiket, illetve biztosítanak magas szintű ellátást.

SÁNTA JÁNOSNÉ:
- Nagyon jó, nagyon szép, nagyon helyes. Jó, hogy kicserélték. Sokkal több a, megférnek így a gyerekek, meg a munkások is.

A konyhában modern berendezések biztosítják az étkezés biztonságát, évtizedekkel ezelőtt ilyen minőségbiztosítási előírásokról még szó sem lehetett.

NÉMETHNÉ SZILÁGYI ILONA, intézményvezető:
- Találkoztam olyan látogatóval, aki ide járt, vagy a gyermekét ide hordta, vagy esetleg nagyszülőként is már ebbe a bölcsődébe járt. És nagyon sok mindenkinek tetszett a retro szoba, igazándiból egy emlékszoba, ahol a régi dolgozóinknak, munkatársainknak állítottunk egy kis emléket, valamint összegyűjtöttünk egy pár fényképet, dokumentumot és azt állítottuk ki a látogatóközönség elé.

A szeptembertől kezdődő nevelési évben a Manóligetbe járó bölcsődések alighanem hitetlenkedve, ámulva nézik a retro szoba gyűjteményét. Nagyon nehéz lesz velük elhitetni, hogy szüleik- nagyszüleik idején is működött bölcsődei ellátás. És a kopottas fényképek az akkori kor magas színvonalú körülményeit őrzik.

Címkék: bölcsőde, Karcag

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 07. 14:00, szombat | Helyi

A HÁZTETŐN FOGTÁK EL

Nem mindennapi helyen, egészen pontosan egy tiszakürti háztetőn fogták el a rendőrök egy fogolyszökés miatt keresett férfit.

2024. Szeptember 07. 07:00, szombat | Helyi

NEM JÁR A KOMP TISZAROFFNÁL

Nem csak a földnek, a Tiszának is szüksége lenne jelentős mennyiségű esőre. Az aszály miatt több folyami átkelőhelyen is szünetel a közlekedés a folyó alacsony vízállása miatt.

2024. Szeptember 06. 17:42, péntek | Helyi

Megújult medence

A Tisza-tó közelében, Karcag és vele együtt a Nagykunság turisztikai vonzereje is folyamatosan növekszik, hiszen a térségbe érkezőket egyre több fejlesztés fogadja.

2024. Szeptember 06. 15:00, péntek | Helyi

KEVESEBB A KUKORICA AZ ASZÁLY MIATT

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara előrejelzése szerint az aszály idén is komoly károkat okozott a kukorica- ültetvényeken.