Városlista
2024. szeptember 16, hétfő - Edit

Hírek

2024. Szeptember 07. 07:00, szombat | Helyi
Forrás: karcag tv

NEM JÁR A KOMP TISZAROFFNÁL

NEM JÁR A KOMP TISZAROFFNÁL

Nem csak a földnek, a Tiszának is szüksége lenne jelentős mennyiségű esőre. Az aszály miatt több folyami átkelőhelyen is szünetel a közlekedés a folyó alacsony vízállása miatt.

Tiszaroffon már a középkorban is volt folyami átkelőhely, az úgynevezett köteles komp évszázadok óta kisebb megszakításokkal folyamatosan jár Tiszaroff és Tiszasüly között. Az átkelőhajó az önkormányzat tulajdonában van, de vállalkozó üzemelteti. Novembertől áprilisig jellemzően nem jár, most azonban több hetes kényszerszünet miatt állt le.

VALKÓNÉ JEKLI ANIKÓ, polgármester:

- Most az aszályos időszakban nagyon gyakran előfordul nyaranta, hogy le kell időszakosan állni. Most annyira alacsony a vízállás. Tavaly volt egy rendkívül csapadékos nyarunk, hál Istennek, nem kellett leállni, de a tavalyelőtti az szintén nagyon aszályos volt és akkor is ugyanígy, a nyári időszakban a kompnak kicsit szüneteltetnie kellett a közlekedést. Ami olyan szempontból nem jó, hogy Szolnok például fele úton közelíthető meg kilométer tekintetében a kompon keresztül, mint a négyesen.

Az alacsony vízhozam miatt szárazra kerül a homokpad, amin fennakadna az átkelőhajó. Több tízmilliós megoldást jelentene évente, ha a partot munkagépekkel kimélyítenék- ám ehhez a vízügyi igazgatóság hozzájárulása is kellene. Mivel Tiszaroffnál két kanyarulata is van a Tiszának, a hordalék- utánpótlás itt folyamatos, vagyis a folyó állandóan itt rakná le hordalékát.

Címkék: komp, tiszaroff

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 20:18, hétfő | Helyi

Vasúti kocsik fosztogatói rendőrkézen

A szolnoki rendőrök azonosították és elfogták azokat az elkövetőket, akik MÁV-állomáson vasúti kocsikból vittek el nagyobb mennyiségben kábeleket.

2024. Szeptember 16. 15:40, hétfő | Helyi

Eltűnés miatt keresik Kótai Ottót

A karcagi rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Szeptember 16. 10:22, hétfő | Helyi

Állásajánlatok

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2024. Szeptember 16. 08:51, hétfő | Helyi

Az elmúlt 72 órában történt

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 72 órában 7 közúti közlekedési baleset jutott a rendőrség tudomására.