Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2024. Április 16. 18:28, kedd | Helyi
Forrás: Szolnok Járási Ügyészség

Nem gátolta meg a közlekedésben, hogy forgalomból kivont gépkocsit vásárolt

Nem gátolta meg a közlekedésben, hogy forgalomból kivont gépkocsit vásárolt

A Karcagi Járási Ügyészség egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt emelt vádat azzal a 31 éves kunmadarasi férfival szemben,

aki úgy közlekedett az általa megvásárolt, forgalomból kivont járművel, hogy arra másik jármű hatósági jelzéseit helyezte fel.

A vád szerint a férfi 2023. augusztusában megvásárolt egy hatósági jelzés nélküli személygépkocsit, melyet 2023. július 31. napján a forgalomból kivontak.

A vádlott 2023. augusztus 16. napján ingatlanának udvarán az édesanyja tulajdonában lévő személygépkocsiról az azon lévő 2 db hatósági jelzést – az édesanyja tudta nélkül – levette és azokat felhelyezte az általa megvásárolt gépjárműre, majd azzal Szolnokig közlekedett.

A vádlott 2023. augusztus 17. napján 22 óra 20 körüli ezzel a gépkocsival Szolnokon, a Boldog Sándor István körút és az Ady Endre út kereszteződésében balesetet szenvedett, majd a baleset után, a rendőri intézkedést megelőzően a hatósági jelzéseket a gépjárműről eltávolította és azokat a gépkocsi jobb első ülése alá helyezte. A 2 db hatósági jelzést azonban az intézkedő rendőrök a gépjárműben megtalálták.

Az ügyészség a vádiratában pénzbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, az ügyben a Karcagi Járásbíróság fog döntést hozni.

Címkék: ügyészség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 07:00, szerda | Helyi

SZÉPÍRÓ VERSENY A SZENT PÁL MARISTA ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN

A Cigány hét keretein belül a hátrányos helyzetű gyermekek számára Szépíró versenyt rendeztek a Szent Pál Marista Általános Iskolában.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 14:30, kedd | Helyi

ÉBREDEZIK A TISZA-TÓ

Ébredezik a Tisza- tó. Az áprilisi, váratlanul jó időben több ezren keresték fel az ország egyik legdinamikusabban fejlődő idegenforgalmi célpontját. A hónap közepe visszavetette ugyan a forgalmat, de az igazi szezon most kezdődik.

2024. Április 30. 11:25, kedd | Helyi

CIGÁNY HÉT A SZENT PÁL MARISTA ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN

1 hetes programsorozatot szervezett a Szent Pál Marista Általános Iskola Cigány-hét címmel.