Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2024. Augusztus 06. 13:00, kedd | Helyi
Forrás: karcag tv

NAGY VOLT AZ ÉRDEKLŐDÉS A FÓRUM IRÁNT

NAGY VOLT AZ ÉRDEKLŐDÉS A FÓRUM IRÁNT

Nagy volt az érdeklődés a Nagyvénkerti városrészt érintő csapadékvíz-elvezetési projekt kapcsán meghirdetett lakossági fórum iránt. Az eseményen a lakosok a beruházással kapcsolatos kérdéseikre is választ kaphattak.

Lakossági fórumra várták az érintett lakosokat a Karcag Városi Önkormányzat a „Nagyvénkerti városrész fejlesztése” elnevezésű projekt csapadékvíz-elvezetési pályázati része kapcsán. A projekt részleteiről Szepesi Tibor polgármester, S. Nagy Károly és Varga Viktor műszaki ellenőrök, Harsányi Gábor tervező, valamint Kun Imre, a kivitelezést végző Kun-Mátrix Kft. ügyvezetője adott tájékoztatást a lakosoknak.
Szinkron: 0279 01:50-02:46 Szepesi Tibor polgármester
Két része van ennek a pályázatnak, az egyik az maga a csapadékvíz elvezetési rész, a másik pedig az ehhez kapcsolódó, Ohio téri parkolók és térburkolat felújítása. Okospad elhelyezése, műfüves játszótér kialakítása a Nagyvénkerti lakótelepen, illetve egy ifjúságnak szóló gördeszka pálya építése is megvalósul majd. Mivel ezek különböző eljárásba tartoznak és különböző építészeti megoldásokat tartalmaznak, ezért a közbeszerzési szakértő véleménye az volt, hogy bontsuk két részre magát a közbeszerzési eljárást, tehát legyen egy csapadékvíz közbeszerzési eljárás és legyen egy egyéb építészeti részeket tartalmazó pályázati felhívás. Most a csapadékvíz közbeszerzési eljárás végére értünk, a másik rész is hamarosan el fog kezdődni

Narráció: Polgármester úr a fejlesztés paramétereiről, valamint arról is tájékoztatta a lakosságot, hogy mely utcákat érinti majd a beruházás.

Szepesi Tibor polgármester
- Mederellenes csatorna kiépítése, 1300 méter, beton áteresz építése, 40 folyóméter, befogadó csatornák partvédelme, illetve kotrása fog megvalósulni ebben a pályázatban. A csapadékvíz elvezetés pedig a Szövetkezet, a Diófa, a Csathó, a Kemény Pál, a IV. Béla és a Carceus Márton utcákat érinti.

A csapadékvíz elvezetése tekintetében eredményes volt a közbeszerzési eljárás, a nyertes kivitelező, a Kun Mátrix Kft. tiszafüredi székhelyű cég. A lakossági fórumon jelen volt a cég ügyvezetője, Kun Imre is.

Kun Imre Kun Mátrix Kft. ügyvezetője
- Említett utcákon épülő csapadékvíz csatornák több irányból is a Füredi úti csatorna befogadójába lesznek bekötve. A kivitelezés olyan szinten fog az ütemterv szerint épülni, hogy a területen élő lakók mindenféleképpen meg tudják közelíteni a saját ingatlanjaikat. Nem lesz olyan, hogy egy-egy lakónak várni kell arra, hogy most a saját ingatlanára be tudjon jutni, mert több irányból is lehetővé tesszük azt, hogy meg tudják közelíteni az a házukat. A területen szerencsére nem mélycsatornák épülnek. Ami épül, azok részben le is lesznek fedve, szivárgós fedlappal, ott, ahol a tervező úgy tervezte, hogy közúti forgalmat, illetve teherforgalmat, illetve személykocsi forgalmat is el fognak bírni. A Füredi úti csatorna lesz ennek a csapadékvíz öblözetnek a befogadója.

A beruházás kivitelezése már el is kezdődött, így hamarosan megoldódik az érintett városrész csapadékvíz elvezetése.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 21. 07:00, szombat | Helyi

ÁTADTÁK AZ ÚJ STRANDMEDENCÉT

Ünnepélyes keretek között került átadásra városunk egyik legújabb büszkesége, az Akácliget Gyógy- és Strandfürdő új kültéri medencéje.

2024. Szeptember 20. 16:00, péntek | Helyi

ÜLÉSEZETT A KÉPVISELŐ-TESTÜLET

Megtartotta munkaterv szerinti ülését Karcag Város Önkormányzatának Képviselő-testülete.

2024. Szeptember 20. 13:34, péntek | Helyi

Online csaló őrizetben

A sértettek minden esetben előre utaltak, de a rendelt termékeket soha sem kapták meg. A jászberényi rendőrök a Mátrix Projekt keretében elfogták a csalót, és letartóztatását kezdeményezik.

2024. Szeptember 20. 13:00, péntek | Helyi

KIRABOLTÁK SZOLNOKON

A rendőrök a bejelentéstől számított hét órán belül elfogták azokat, akik kiraboltak egy férfit Szolnokon.