Városlista
2024. szeptember 8, vasárnap - Mária

Hírek

2024. Július 16. 12:00, kedd | Helyi
Forrás: karcag tv

MIKROBUSZT ADTAK ÁT

MIKROBUSZT ADTAK ÁT

Új gépjármű segíti a karcagi szociális ellátó- szolgálat munkáját, illetve a gondozottak mindennapjait. Pályázati forrásból új kisbuszt vásárolt az önkormányzat, a jármű már szolgálatba is állt.

Íme a karcagi szociális ellátó- szolgálat legújabb munkatársa. A francia autó a kiszolgált, korábbi járművet váltja fel.


SZEPESI TIBOR, polgármester:
-Mind a tanyagondnoki szolgálat, mind pedig az egyéb intézményi szállítások miatt igen nagy igénybevétele volt az elmúlt években, évtizedben, hiszen több, mint tizenöt éves autóról beszélünk, ami lecserélésre került most. Magyar kormány támogatásával került kiírásra a pályázat, a szociális államtitkárság koordinálásában, ide nyújtottuk be a pályázatot és örömmel értesítettek bennünket, hogy sikeres volt a benyújtott kérelmünk, megvásárolhatjuk az autót a kapott támogatásból.

A tízmillió forintos kormányzati támogatás és az önkormányzati önrész tette lehetővé a kisbusz megvásárlását.
A speciális szállítási feladatok miatt speciális gépjárműre volt szüksége a szociális ellátó- szolgálatnak. Rámpa segíti a mozgásukban korlátozott személyek szállítását.

Címkék: Karcag, kisbusz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 07. 14:00, szombat | Helyi

A HÁZTETŐN FOGTÁK EL

Nem mindennapi helyen, egészen pontosan egy tiszakürti háztetőn fogták el a rendőrök egy fogolyszökés miatt keresett férfit.

2024. Szeptember 07. 07:00, szombat | Helyi

NEM JÁR A KOMP TISZAROFFNÁL

Nem csak a földnek, a Tiszának is szüksége lenne jelentős mennyiségű esőre. Az aszály miatt több folyami átkelőhelyen is szünetel a közlekedés a folyó alacsony vízállása miatt.

2024. Szeptember 06. 17:42, péntek | Helyi

Megújult medence

A Tisza-tó közelében, Karcag és vele együtt a Nagykunság turisztikai vonzereje is folyamatosan növekszik, hiszen a térségbe érkezőket egyre több fejlesztés fogadja.

2024. Szeptember 06. 15:00, péntek | Helyi

KEVESEBB A KUKORICA AZ ASZÁLY MIATT

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara előrejelzése szerint az aszály idén is komoly károkat okozott a kukorica- ültetvényeken.