Hírek
2012. Október 05. 05:00, péntek |
Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség
Migrént okozhat a szőlő és füstölt hús is
A fejfájós és migrénes betegek sokszor nem is tudják, mi okozza fejfájásukat, pedig néhány élelmiszer lehet a bűnbak. Ezeket gyűjtötte össze ezúttal a Fox News.
Ilyen például a szőlő, amely C-vitaminban és rostokban gazdag. Ugyanakkor tartalmaz egy tiramin nevű összetevőt, amely a természetben előforduló aminosav, ami az ételekben a fehérje lebomlásával alakul ki.
A tiramin vérnyomás-emelkedést okozhat és fejfájást válthat ki egyes embereknél. Amennyiben azt tapasztalja, hogy ez Önnél is előfordul, úgy a következő élelmiszereket kell kerülnie:
- füstölt vagy pácolt húsok
- érlelt sajtok
- citrusfélék
- savanyú káposzta
- szójaszósz
- vörösbor
- és bizonyos sörök.
A kutatások azt mutatják, hogy a vörös szőlő negatív hatással lehet bizonyos antidepresszánsokra. Ezért az ilyen készítményt használó betegek mindenképpen egyeztessenek orvosukkal étkezési szokásaikról.
Ezek érdekelhetnek még
2024. Szeptember 06. 08:30, péntek | Életmód
Restaurálják a Szent Jupát vitorláshajót
2024. Szeptember 06. 08:24, péntek | Életmód
Révész Máriusz: a mozgás szeretetét és élményét népszerűsíti az Aktív Sulikezdés program
2024. Szeptember 06. 08:22, péntek | Életmód
Változékonyabbá válik az időjárás a hétvégére
Változékonyabbá válik az időjárás a hétvégére: pénteken többfelé kell számítani záporra, zivatarra, majd csökken a csapadék esélye.
2024. Szeptember 05. 07:33, csütörtök | Életmód
Tart a parlagfű pollenszezon csúcsidőszaka
A parlagfű pollenkoncentrációja országosan nagyon magas, tart a parlagfű pollenszezon csúcsidőszaka - közölte honlapján a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ.