Városlista
2024. június 19, szerda - Gyárfás

Hírek

2024. Június 11. 15:00, kedd | Helyi
Forrás: karcag tv

MEGVERTE TERHES FELESÉGÉT

MEGVERTE TERHES FELESÉGÉT

A tettes saját 10 hetes terhes feleségét bántalmazta, most börtön várhat rá.

A vád szerint a férfi 2023. január közepén az esti órákban Szolnokon, a közös lakásukban ittas állapotban összeszólalkozott 10 hetes terhes feleségével, mely során a fürdőszobában a nő fejét belenyomta az elkészített fürdővízbe, majd nekilökte a fürdőszoba szekrénynek, és két kézzel rálökte a WC-re. Ezt követően a férfi két kézzel megragadta felesége nyakát és fojtogatni kezdte a nőt, miközben félelemkeltés céljából azzal fenyegette meg, hogy megöli. A sértett bántalmazásának a jelen lévő ismerősük vetett véget.

Rövid idő elteltével a vádlott ismét összeszólalkozott feleségével, aki ekkor már az ágyon feküdt, és ismét két kézzel megragadta a sértett nyakát, és azzal fenyegette meg a sértettet, hogy megöli. Ismerősük ismételten megpróbálta lefogni a férfit, de kiszabadulva a fogásból a férj a combján több alkalommal ököllel megütötte a nőt.

A feleség ekkor közölte, hogy hívja a rendőröket, de erre a férj megfenyegette, hogy ha ezt megteszi, akkor megöli őt. Miután a sértett – miközben a vádlottat a hívás megtételéig ismerősük lefogta - telefonon értesítette a rendőrséget, azonban ezt követően a vádlott ismét kiszabadult a szorításból, és a földre rántotta feleségét, majd miközben a sértett állt fel, a vádlott a 10 hetes terhes nőt kétszer hasba rúgta annak ellenére, hogy tisztában volt azzal, hogy felesége várandós.

A hölgy a bántalmazás következtében végül 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el, azonban az fizikai bántalmazás és a pszichés trauma elvetélést is okozhatott volna, így súlyos egészségromlást eredményező testi sértés bekövetkezésének reális esélye fennállt.

Az ügyészség a vádiratában – a fenti tényállás alapján a testi sértésen túlmenően kényszerítés hatósági eljárásban bűntettével és házastárs sérelmére elkövetett zaklatással is vádolt - vádlottal szemben szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta, az ügyben a Szolnoki Járásbíróság fog döntést hozni.

Címkék: bántalmazás, Szolnok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 18. 09:23, kedd | Helyi

Száznál is több sértettet rövidíthetett meg az internetes csaló

A Tiszafüredi Járási Ügyészség csalás bűntette miatt indítványozta egy férfi letartóztatását,

2024. Június 17. 11:29, hétfő | Helyi

Állásajánlatok

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2024. Június 17. 11:04, hétfő | Helyi

A nyár veszélyeire is felhívja a figyelmet a legújabb teszt

Elkészült a katasztrófavédelem legújabb interaktív tesztje. A téma ezúttal is aktuális: az aratáshoz kapcsolódó mezőgazdasági tüzek megelőzésével és a nyár veszélyeivel foglalkozó kérdéseket lehet megválaszolni.

2024. Június 17. 11:02, hétfő | Helyi

Autók ütköztek Zagyvarékasnál

Összeütközött két személygépkocsi vasárnap reggel a 32-es számú főúton, Zagyvarékasnál.