Városlista
2024. június 23, vasárnap - Zoltán

Hírek

2024. Június 15. 14:00, szombat | Helyi
Forrás: karcag tv

MEGKEZDŐDÖTT A NYÁR UTCA FELÚJÍTÁSA

MEGKEZDŐDÖTT A NYÁR UTCA FELÚJÍTÁSA

Megkezdődött a Nyár utca felújítása. A beruházás végeztével gyorsabbá és biztonságosabbá válik a közlekedés a Széchenyi sugárút és a Gyarmati utca között.

TOP-os pályázatnak köszönhetően Karcagon is több olyan program, fejlesztés zajlott, amely a szegregátumban élők életét könnyítették meg. A családsegítő, környezetvédelmi projektek egyfajta
folytatása az, ami a Nyár utcában történik.

SZEPESI TIBOR, polgármester:
-Nem ért véget ez a pályázat, már abból a szempontból nem, hogy folytatjuk tovább, hiszen egy TOP pluszos pályázatnak köszönhetően lehetősége nyílt az önkormányzatnak a meglévő fejlesztéseket továbbb folytatni. Így a déli szegregátumban egy olyan útfelújítás kezdődött, amely azt gondolom, hogy nagyon sok itt élő kérése volt, hiszen a Nyár utcát tudjuk befejezni egy aszfaltúttal, amely összeköti majd a Széchenyi sugárutat a Gyarmati úttal.

Az önkormányzat a továbbiakban is azt a gyakorlatot követi, hogy elsőbbséget élveznek a sokak által használt gyűjtőutak a felújítások során, ezeket követően kezdődik a kisebb forgalmú utcák kátyúzása, aszfaltozása.

PÁNTI ILDIKÓ, önkormányzati képviselő:
-Gyakorlatilag itt az útalap a korábbi években elkészült és most ugye ennek alapján kerül rá egy nagyon szép, hasznos és tartalmasan kialakított útszakasszal az aszfaltozás, padkával együtt.

A Nyár utca ugyan a nyolcas számú egyéni választókerületet szeli át, de a felújítás hatása egy körzettel arrébb is érezteti majd jótékony hatását.

KARCAGI-NAGY ZOLTÁN, önkormányzati képviselő:
-Mind a kettő körzet rendkívül boldog lesz ettől a beruházástól, hiszen még számunkra is szinte hihetetlen, hogy ez végre megvalósulhat, hiszen úgy tudom, itt emlékezetem szerint aszfaltozott út még sose volt.

Nem csak aszfaltburkolatot kap a Nyár utca. A Széchenyi sugárút felőli végén autóbusz- megállót és buszfordulót is kialakítanak annak érdekében, hogy a belvárosba busszal járó iskolások biztonsággal tudjanak közlekedni.

Címkék: útfelújítás, Karcag

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 21. 20:28, péntek | Helyi

Állásajánlatok

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2024. Június 21. 10:38, péntek | Helyi

Októberben megkezdődhet a Szolnoki Törvényszék külső felújítása

Az Országos Bírósági Hivatal 2024. június 20-án kiírta a Szolnoki Törvényszék 1893-ban, Wagner Gyula építész tervei alapján épült,

2024. Június 21. 10:33, péntek | Helyi

Kamionnal ütközött egy autó Kunszentmárton-Kungyalunál

Összeütközött egy személygépkocsi, illetve egy dobozos tejet szállító nyerges vontató péntek reggel Kunszentmárton-Kungyalu térségében.

2024. Június 21. 10:30, péntek | Helyi

Tűz volt egy tiszafüredi szeméttelepen

Mintegy ezerötszáz négyzetméteren égett kommunális hulladék csütörtök délután egy Tiszafüred külterületén található hulladéklerakóban.