Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2024. Április 02. 10:00, kedd | Helyi
Forrás: karcag tv

LEHETSÉGES HÚSVÉT KONYHAI FELFORDULÁS NÉLKÜL IS

LEHETSÉGES HÚSVÉT KONYHAI FELFORDULÁS NÉLKÜL IS

Lehetséges húsvét konyhai felfordulás nélkül is, hiszen az éttermekben ilyenkorra külön ünnepi elviteles ajánlattal készülnek.

A húsvéti hidegtálak egyre népszerűbbek. Jó hír, hogy az árak minimálisan változtak a tavalyihoz képest.

Otjártunkkor ugyan még nem volt roham, de már érkeztek a húsvéti megrendelések ebbe a berekfürdői étterembe. A retró hidegtál része a majonézes krumplisaláta, rajta fasírtgolyókkal, illetve a franciasaláta tormakrémes sonkatekerccsel.

TÓTH CSABA, étteremvezető, Park Étterem:
-Divat, tehát egyre nagyobb rá a kereslet és mi megpróbálunk minden igénynek megfelelő tálakat összeállítani kedves vendégeink számára. Többféle tállal készültünk Húsvétra, ebből kettő hidegtállal, ami elvitelre kapható nálunk, illetve egy elvitelre és ittfogyasztásra készített húsvéti sültes tállal készülünk.

Ebben az étteremben nem emelkedtek az árak tavalyhoz képest, csak a csomagolóanyag árát kell megfizetniük a húsvéti tálat rendelőknek.

VERESNÉ DÓRÓ ZSAKLIN
-Honnan szoktunk rendelni, az számít? Éttermekből egyébként. Nagy tálakat. Többféle hús van rajta és akkor ez így könnyebb, mert nekem
két kisgyerek van és két kisgyerek mellett így sokkal könnyebb. Meg komfortosabb. Az egész ház tiszta marad, nem ezzel töltöm az időmet, könnyű a családdal, a vendégekkel foglalkozni.

A kényelmi és higiéniai szempontok mellett anyagi megfontolások is állnak a húsvéti ételrendelések egyre növekvő népszerűsége mögött.

ALBERT FRUZSINA:
-Nagyjából ilyen tíz- tizenötezer forintot szoktunk egy- egy tálért kifizetni. Ez azt gondolom, hogy még így szerintem beleférhet annak érdekében, hogy egyébként egymással tudjunk több időt tölteni a főzés helyett.

Az éttermek igyekeznek a házias, hagyományos ételek felé is fordulni. Tojáskrémes sajttekercs, kolbász, vagy éppen házi sonkában sült mangalicapástétomot is kínálnak megrendelőiknek.

Címkék: Étterem, HÚSVÉT

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 20:15, csütörtök | Helyi

Kutyás szépségversenyen keresik a Tisza-tó szépét a tiszafüredi Kutyás majálison

Második alkalommal rendezik meg a tiszafüredi kutyastrandon, a Mancsos Pancsolóban a Kutyás majálist május 1-jén, ahol egész nap kutyás és családi programokkal várják a gazdákat és az ebeket.

2024. Április 18. 15:00, csütörtök | Helyi

VISSZATARTOTTA A BETÖRŐT

Az éj leple alatt, egy családi ház ablakán keresztül surrant be egy ingatlanba egy helyi férfi Kunmadarason, abban a reményben, hogy amíg a bent lakók alszanak, addig ő viszi az értékeket.

2024. Április 18. 13:51, csütörtök | Helyi

HOROGRA AKADTAK

Két napon is tiltott módszerrel halászókat fogtak a vízirendészek és hivatásos halőrök Tiszasüly külterületén. A rendőrök összesen hét férfit hallgattak ki gyanúsítottként.

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

KÖLTÉSZET NAPJA HAJDÚSZOBOSZLÓN

Sokan hitték azt, hogy vandálok jártak Hajdúszoboszlón, hiszen aki a főtéren végigsétált, mindenfelé összefirkált kirakatokat láthatott.