Városlista
2024. május 28, kedd - Emil, Csanád

Hírek

2024. Május 14. 12:00, kedd | Helyi
Forrás: karcag tv

KÚTBA ESTEK A BÁRÁNYOK

KÚTBA ESTEK A BÁRÁNYOK

Kútba esett két bárány Törökszentmiklós határában. A helyi tűzoltók hamar kimentették az állatokat, ám egyikük számára azonban mégis végzetes lett a nap.

Győri Ferenc öt éve legelteti birkáit ezen a Törökszentmiklós- óballai tanyán. Neki sem volt tudomása arról a nyolc méter mély kútról, amelybe két állata beleesett.

GYŐRI FERENC:
-Számoljuk a birkát, kevesebb. Kevesebb. Mondom a kisebbik, középső lányomnak, hogy menjünk el körül, hátha valahol el van pusztulva. Ballagunk, sétálunk át a kerítés mellett, egyszer csak hallok egy bárányhangot egy hetven centire előttem, valahonnan lentről.

Ekkor derült ki, hogy a két bárány nem elpusztult, hanem kútba esett. A szomszéd felajánlotta, hogy lemegy értük, de a gazda- attól tartva, hogy a kút beomlik- lebeszélte erről és hívta a tűzoltókat.

NÉMETH ÁDÁM, szóvivő, vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság:
-Az esethez a törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltók vonultak, akik több dugólétra, illetve mentőkötelek segítségével mentek le a kútba és hozták fel sértetlenül a két állatot.

A kútból mentés mindkét bárány számára happy end-del végződött, egyiknek mégis gyászos véget ért a megmenekülés napja. Ugyanis azonnal elindították egy olaszországi vágóhíd felé.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 28. 13:00, kedd | Helyi

CSALÁDI NAP AZ ERZSÉBET-LIGETBEN

Az Erzsébet-ligetben, a Rónai malom területén megtartott családi napon főzőversenyre került sor, a kicsik pedig kézműves foglalkozásokon vehettek részt.

2024. Május 28. 09:00, kedd | Helyi

ÁTADÁSRA KERÜLT A LIGET ÚTI SPORTCENTRUM

Újabb nagy beruházás valósult meg városunkban, ünnepélyes keretek között átadásra került a Liget úti Sportcentrum, melyet az érdeklődők azonnal birtokba is vettek.

2024. Május 27. 12:51, hétfő | Helyi

Palacsintás megelőzés és toborzás

Bűn- és baleset-megelőzés valamint toborzás is zajlott a szolnoki Palacsintafesztiválon.

2024. Május 27. 12:49, hétfő | Helyi

Nagy érdeklődés övezte a nyitott szertárkapukat

Vasárnap, gyermeknap alkalmából vármegyénkben is kitárultak a tűzoltólaktanyák kapui a legkisebbek előtt.