Városlista
2024. május 28, kedd - Emil, Csanád

Hírek

2024. Május 14. 15:00, kedd | Helyi
Forrás: karcag tv

KÖZGYŰLÉST TARTOTT A KARCAGI NYUGDÍJAS BARÁTOK EGYESÜLETE

KÖZGYŰLÉST TARTOTT A KARCAGI NYUGDÍJAS BARÁTOK EGYESÜLETE

Közgyűlést tartott a Karcagi Nyugdíjas Barátok Egyesülete a Lovagi Udvarban.

A közgyűlés levezető elnöke Vig Imréné vezetőségi tag volt.

A napirendi pontokat – beszámoló a 2023. évi tevékenységről; a 2023. évi mérleg eredménykimutatás ismertetése és az eredmény megállapítása; a 2024. évi költségvetés előterjesztése és a programok ismertetése; tagdíj megállapítása; egyéb tájékoztatások – az egyesület elnöke, Ferenczi Elekné ismertette.

Céljuk az idős nyugdíjasok segítése, gondozása, a rászorulók felkarolása, kulturális események rendezése, amely elősegíti a közösségi gondolkodás kiterjesztését, a közhangulat javítását. Ennek megfelelően a tavalyi évben is több összejövetelt és kirándulást szerveztek a tagság részére, illetve városi rendezvényeken és megemlékezéseken is részt vettek. Együttműködnek más civil szervezetekkel és vallják az összetartozás, az egymás iránti figyelem és az együttérzés fontosságát. 2024-ben 19 új taggal bővült az egyesület és a korábbi évekhez hasonlóan idénre is számos tartalmas programmal készülnek.

Pánti Ildikó önkormányzati képviselő évek óta elkötelezett támogatója a Karcagi Nyugdíjas Barátok Egyesületének. - Elnök asszony rendszeresen beszámol az egyesület tevékenységéről és terveiről az Idegenforgalmi, Társadalmi és Külkapcsolati Bizottság ülésein, amelyből kiderül, hogy szinte minden hónapban van szervezve valamilyen közös program, amit én nagyon jónak és példaértékűnek találok. Nagy létszámú és régóta jelenlévő szervezet ez és remélem, hogy még hosszú évekig ellátják azokat a célokat, amelyeket kitűztek maguknak.

Szepesi Tibor polgármester is köszöntötte a közgyűlés tagjait.

- Köszönöm azt a sok-sok munkát, amit Önök végeznek, hiszen az, hogy egy ilyen nagyszámú közösség együtt tud lenni és segíteni tudja egymást a bajban, az mutatja a közösség erejét. Erre az összetartásra lesz szükség a jövőben is, amelyhez tartalmas programokat, növekvő létszámot és jó egészséget kívánok.

A közösen elfogyasztott ebéd után a délutáni jó hangulatról Harsányi János gondoskodott.

Címkék: Karcag, nyugdíjas klub

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 28. 13:00, kedd | Helyi

CSALÁDI NAP AZ ERZSÉBET-LIGETBEN

Az Erzsébet-ligetben, a Rónai malom területén megtartott családi napon főzőversenyre került sor, a kicsik pedig kézműves foglalkozásokon vehettek részt.

2024. Május 28. 09:00, kedd | Helyi

ÁTADÁSRA KERÜLT A LIGET ÚTI SPORTCENTRUM

Újabb nagy beruházás valósult meg városunkban, ünnepélyes keretek között átadásra került a Liget úti Sportcentrum, melyet az érdeklődők azonnal birtokba is vettek.

2024. Május 27. 12:51, hétfő | Helyi

Palacsintás megelőzés és toborzás

Bűn- és baleset-megelőzés valamint toborzás is zajlott a szolnoki Palacsintafesztiválon.

2024. Május 27. 12:49, hétfő | Helyi

Nagy érdeklődés övezte a nyitott szertárkapukat

Vasárnap, gyermeknap alkalmából vármegyénkben is kitárultak a tűzoltólaktanyák kapui a legkisebbek előtt.