Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Március 27. 12:00, szerda | Helyi
Forrás: karcag tv

KIVITELEZÉSI MUNKÁLATOK FOLYNAK A KINIZSI UTCÁBAN

KIVITELEZÉSI MUNKÁLATOK FOLYNAK A KINIZSI UTCÁBAN

Kiépítik a szennyvíz-gerincvezetéket a Kinizsi utcában. Pánti Ildikóval, a körzet önkormányzati képviselőjével beszélgettünk a téma kapcsán.

Dolgoznak a gépek a Kinizsi utca és a Széchényi sugárút kereszteződésében. Szennyvíz-gerincvezeték kiépítése zajlik az utca egyik részén, melyre már nagyon régóta várnak az itt lakók. Pánti Ildikó
önkormányzati képviselő riporterünknek elmondta, 2022-ben vetődött fel annak a lehetősége, hogy a beruházás megvalósulhasson. A lakók pedig közösen arra jutottak, hogy az önkormányzat által biztosított kedvezményt igénybe veszik, hogy elkezdődhessenek a munkálatok.

Pánti Ildikó önkormányzati képviselő:
-Tudvalevő, hogy korábbi években kialakítottak itt egy nyomott szennyvíz- gerinc-vezetékrendszert, de ez az idők múlásával elavult. Ami a legfontosabb, hogy erre új bekötéseket már nem lehetett alkalmazni. Tehát így vetődött fel a lakóközösség részéről, hogy nagyon hasznos és jó lenne, hogy egy új gerincvezetéket építsenek ki, mert erre a lakosság az itt lakók részéről az igény megvolt. Így alakult ennek a gondolata 2022 nyarán, amikor összehívtuk az első lakógyűlést itt a mögöttünk lévő Kinizsi úti óvoda teraszán. Nagyon készséges volt mindenki a kezdeményezés elindulásában. Itt is szeretném megköszönni városunk polgármesterének, képviselőtestületének, a műszaki iroda képviseletében Nyester Ferencnek és Kacsándi Istvánnak, akik már az első lakóösszejövetel alkalmából itt voltak, és a lakosság részére igyekeztünk minden tájékoztatást megadni.

Mészáros Jolán egyike annak a hét lakosnak, akik igényelték,
hogy ingatlanjukra bevezetésre kerüljön a szennyvíz-gerincvezeték. Elmondta, hogy az önkormányzatnak köszönhetően a lakóknak fejenként mindössze 250000 Ft-ot kellett fizetni, hogy megvalósulhasson a beruházás. Ez az összeg tartalmazza a kivitelezést, a tervezést és a rákötést is.

Mészáros Jolán

- 2022 nyarán kerestem meg Ildikó nénit, Pánti Ildikó nénit, hogy a Kinizsi utca ezen a részén szeretnénk a szennyvízcsatornát bevezettetni, mivel még itt nem volt. Összehoztunk egy sikeres lakógyűlést, ami után én felkerestem mindenkit személyesen. A megfelelő létszám és a befizetések után megkaptuk a kedvező választ, hogy indulhat a dolog. A munkálatok a napokban elkezdődtek, és ha mindenkinél bent lesz a cső, akkor mindenki utána saját magának úgy intézi tovább, ahogy ő gondolja, meg ahogy ő szeretné.

Pánti Ildikó önkormányzati képviselő riporterünknek elmondta, a munkálatok március első hetében kezdődtek és hamarosan be is fejeződnek.


-A munkálatok most másfél év után 2024. március 7-én kezdődtek, és bízunk benne, hogy az idő is javul, hiszen fontos mindannyiunknak, hogy minél hamarabb befejeződjön a fejlesztés. Másrészt pedig képviselőként, ha elmondhatom, nagyon örülünk, hogy ez a terület a megújulás útján van, hiszen hamarosan átadásra kerül a Széchenyi sugárúti bölcsőde, amelyet mindenki láthat, hogy utolsó simítások vannak, de útfelújítást és járdafelújítást is tervezünk. Ezek az itt élő közösségek, lakóközösségek életkörülményeit mindenképpen javítják majd.

Ha az időjárás is kegyes lesz, hamarosan befejeződhetnek a Kinizsi utcán a munkálatok, a lakosok legnagyobb örömére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.

2024. Április 27. 15:00, szombat | Helyi

ROKKANTKOCSIST TÁMADOTT MEG

Felháborító eset történt városunkban. Egy rokkant kocsival közlekedő idős férfit raboltak ki a nyílt utcán.

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

BUSZMEGÁLLÓBAN ÉLESZTETTÉK ÚJRA

Egy 70 év körüli szolnoki nő hazafelé tartott, amikor minden előzmény nélkül, hirtelen összeesett a buszpályaudvaron, számolt be az esetről az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.

2024. Április 26. 15:00, péntek | Helyi

NAGYNAK TŰNT A BAJ

Nagynak tűnt a baj, azonban szerencsére nem járt súlyosabb sérülésekkel az a közlekedési baleset, amelynek részesei egy személyautó és egy követ szállító teherautó volt Kisújszálláson.