Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2024. Március 07. 17:16, csütörtök | Kék hírek
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség

Kihasználták, hogy nem mindig működik a biztonsági kamera

Kihasználták, hogy nem mindig működik a biztonsági kamera

A Mezőtúri Járási Ügyészség bűnszövetségben elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat két túrkevei és egy mezőtúri férfival szemben,

akik egy túrkevei sertéstelepről mintegy négy millió forint értékben loptak takarmányt és sertéseket.

A három férfi 2023. január elején megbeszélte, hogy egy Túrkeve külterületén található sertéstelepről sertést és takarmányt lopnának, mert információt tudnak szerezni arról, hogy a sertéstelep kamerarendszere mikor van kikapcsolva.

Az egyik férfi szerepe ezután az volt, hogy vevőt szerezzen az ellopott takarmányra és sertésekre. A lopások idejét és a mennyiséget is a vevői igényekhez szabták, és előre megállapodtak a vételár felosztásának módjában is.

A fenti megállapodás alapján a férfiak közül ketten 2023. január eleje és 2023. február 24. napja közötti időben, heti rendszerességgel loptak el összesen két és fél tonna takarmányt és 65 darab sertést a telephelyről, melyet személygépkocsival és ahhoz kapcsolt utánfutóval szállítottak el.

Ezt követően, legkésőbb egy-két napon belül a harmadik társuk a vevőknek – akik nem tudtak róla, hogy lopott takarmányt, illetve sertést vesznek – értékesítette a lopott árut, majd azok vételárával a férfiak az előzetes megállapodásuknak megfelelően elszámoltak egymással.

Az ellopott takarmány és sertések értéke 3.925.000 forint volt. A nyomozás során 31 sertést lefoglaltak, ezek értéke megtérült.

Az ügyészség a büntetlen férfiakkal szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés, emellett pénzbüntetés kiszabására, a lopáshoz használt gépjármű elkobzására, valamint a lopott dolgok értékesítéséből származó összeg erejéig vagyonelkobzásra tett indítványt a vádiratában.

Az ügyben a Mezőtúri Járásbíróság fog dönteni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron, egy családi házban szerdán kora délután.

2024. Május 15. 09:10, szerda | Kék hírek

Több mint 30 tonna kábítószer-alapanyagot semmisített meg a rendőrség

Több mint 30 tonna, mintegy 480 milliárd forintnyi kábítószer-alapanyagot, prekurzort semmisítettek meg az egyik magyarországi hulladékégetőben - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

2024. Május 14. 08:06, kedd | Kék hírek

ÚJABB ONLINE CSALÓ RENDŐRKÉZEN

A Karcagi Rendőrkapitányságon online csalássorozat miatt indult eljárás szálai egy pécsi lakosig vezettek. A Mátrix Projekt keretében felderített ügyben várható a sértetti kör bővülése.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Kék hírek

Állást hirdető munkáltatókat vizsgált a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elektronikus álláskereső platformok hirdetményei nyomán is vizsgálja, hogy a foglalkoztatók betartják-e a dolgozók bejelentésének szabályait - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.