Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2024. Október 05. 13:00, szombat | Helyi
Forrás: karcag tv

KERESZTÚT

KERESZTÚT

Mivel szeptember a teremtés hónapja, a Györffy István Katolikus Általános Iskola diákjai végigimádkozták Krisztus keresztútjának stációit.

A Györffy István Katolikus Általános Iskola mindkét hatodikos osztálya részt vett a keresztúti ájtatosságon. A Magyar Katolikus Lexikon meghatározása szerint a keresztúti ájtatosság „elmélkedő imádság, mellyel a hívők fölidézik Jézus keresztútjának történéseit. - Végzéséhez hozzátartozik amozgás, azaz végig kell járni a stációkat, mert ez segíti az átélést és azonosulást a szenvedő Jézussal.

„A keresztúton nem egyhalottemléke előtt tiszteleg a lélek. Jézus szenvedésének és halálának szemlélésében amindig élőIsten Fia és az ŐelevenítőLelkének természetfölötti hatásai, kegyelmei adatnak a megfelelő módon közeledő léleknek. Ezek termik azokat a gyümölcsöket, melyek minden keresztény számára szükségesek a saját életének keresztútján.”

HORVÁTH MIKLÓS RÉMUSZ, hitoktató:

- Egyrészt köszönjük meg neki ezt a csodálatos világot, amelyben élünk, másrészt pedig hát kérjünk tőle erőt, egészséget, hogy mert ami tőlünk telik, azt tegyük meg, hogy ezt a gyönyörű szép világot őrizzük és így tudjuk átadni a következő generációknak.

A keresztúti ájtatosságot jellemzően nagyböjt idején végzik a római katolikus hívek. A mostani közös imádkozásnak az adott apropót, hogy szeptember a teremtés hónapja a katolikus egyházban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 05. 07:00, szombat | Helyi

ORSZÁGOS BAJNOKSÁG KARCAGON

Egyre többen ismerkednek meg a rummikub nevű játékkal és ezzel együtt egyre többen szeretik meg. Karcag az ország nem hivatalos rummikub- fővárosa, így egyáltalán nem meglepő, hogy itt rendezték az országos bajnokságot.

2024. Október 05. 07:00, szombat | Helyi

BALESET KISÚJSZÁLLÁSNÁL

Egy törökszentmiklósi lakos személygépkocsival közlekedett Kisújszállás külterületén október 2-án délután,

2024. Október 04. 15:00, péntek | Helyi

95. SZÜLETÉSNAPJÁN KÖSZÖNTÖTTÉK IRÉNKE NÉNIT

Karcag városa nevében Szepesi Tibor polgármester köszöntötte a kilencvenöt éves Pap Irént.

2024. Október 04. 13:00, péntek | Helyi

IDŐBEN ÉRKEZTEK

Tragédiát előztek meg a szolnoki rendőrök. Egy eltűnt diáklányt mentettek ki a Tiszából még szeptember elején. Most felkerestük a mentésben résztvevő rendőröket, akik elmesélték, hogyan találtak rá az eltűnt lányra.