Városlista
2024. október 18, péntek - Lukács

Hírek

2024. Július 09. 16:51, kedd | Helyi

Karcagon rendezik meg az Év Polgármestere választás gáláját

Karcagon rendezik meg az Év Polgármestere választás gáláját

A rendezvény fővédnöke dr. Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter.

Szepesi Tibor, Karcag város polgármestere, F.Kovács Sándor ogy. képviselő és dr. Oltványi Tamás az ötletgazda-rendező Szféra ügyvezetője július 9-én, karcagi városházán tartott sajtótájékoztatón bejelentette, hogy az egyik legnagyobb hagyománnyal bíró önkormányzati rendezvény, a 29. MBH Városi Polgármesterek Randevúja helyszíne 2024. szeptember 18-án Karcagon lesz, a Karcag Kincse Művészeti és Konferencia központban.


A rendezvény fővédnöke dr. Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter.


Karcag a Nagykunság fővárosa, a kunok földje, az egyik legjellegzetesebb magyar mezőváros, ahol azonban a földművelés mellett komoly hírnévre tett szert a fazekasság is, míg a termálfürdő messze vidékről gyógyulni vágyókat vonz. Az elmúlt esztendőkben a keleti régió egyik dinamikusan fejlődő városa lett, fontos elkötelezettsége a városvezetésnek a magyarság és a régió kulturális és történelmi múltjának ápolása. Ennek legújabb jele a rendezvényhelyszín, a Karcag Kincse Művészeti és Konferencia központ.

A városvezetők évente megrendezésre kerülő találkozóját az ötletgazda Szféra 1995 óta rendezi meg. (2021-ben a pandémia miatt a rendezvényt nem tudták megtartani.) Polgármesterek, alpolgármesterek és jegyzők randevúztak Veszprémben, Szolnokon, Vácott, Kiskunfélegyházán, Szekszárdon, Szegeden, Hévízen, Budapesten, Szarvason, Gyöngyösön, Hajdúböszörményben, Kecskeméten, Pécsen, Zalaegerszegen, Szombathelyen, Debrecenben, Szolnokon, Tihanyban, Békéscsabán, Budapesten, Pécsen, Szerencsen, Balatonfüreden, Hajdúszoboszlón, Velencén, Szarvason, Komáromban és Zalaegerszegen.

Az idén szeptember 18-án, pénteken 11 órától Karcagon lesz az esemény, amelynek főszónoka dr. Dukai Miklós önkormányzati államtitkár. A rendezők felkérték Varga Mihály pénzügyminisztert szakmai előadás megtartására.

Az eseményen átadják a Szféra által alapított, az „Év polgármestere”, „Év alpolgármestere” és az „Év jegyzője” díjakat, melyeket azok a városvezetők kapják, akik a polgárok szavazatai alapján leginkább kiérdemelték a lakosság megbecsülését.

A díj Szász Endre linómetszete.

Szavazni kizárólag a rendezvény honlapján (www.szferaeuropa.hu) lehet 2024. augusztus 1-től augusztus 31-én éjfélig. Egy mailcímről egy szavazat adható le. Idén azokra a városvezetőkre adhatók le érvényes szavazatok, akik a június 9-ei választáskor hivatalban voltak.

Az eseményen a Porsche Hungaria tesztvezetést rendez.
Névadó szponzor: MBH Bank
Főtámogató: Porsche Hungaria. Támogatók: Magyar Telekom, Magyar Posta, Akácligetfürdő

Címkék: Karcag

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 18. 06:00, péntek | Helyi

LÁTÓPONT KARCAGON

A tavalyi évben egy sikeres pályázat révén Látópont lett Karcag Városa.

2024. Október 17. 15:00, csütörtök | Helyi

ŐRÍZETBEN

A kunszentmártoni rendőrök őrizetbe vették, és kezdeményezik letartóztatását annak a helyi férfinak, aki nyolc bűncselekményt követett el rövid időn belül a településen.

2024. Október 17. 14:00, csütörtök | Helyi

15 EZER FORINT TARTOZÁS MIATT RABOLTÁK EL

15 ezer Ft-os tartozás miatt raboltak el egy fiatalembert Cibakházán. A rablók betuszkolták egy autóba és arra kényszerítették, hogy egy bankautomatánál vegye le a pénzt és adja át nekik.

2024. Október 17. 11:00, csütörtök | Helyi

ZÖKKENŐMENTES AZ ÚJ SZABÁLY BETARTATÁSA

A szeptemberi iskolakezdés során új rendszerrel kellett megismerkedni az általános és középiskolásoknak. Ez pedig a mobiltelefon-használat korlátozása volt, amit egyes felmérések szerint a szülők többsége támogat.