Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2024. Július 09. 16:51, kedd | Helyi

Karcagon rendezik meg az Év Polgármestere választás gáláját

Karcagon rendezik meg az Év Polgármestere választás gáláját

A rendezvény fővédnöke dr. Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter.

Szepesi Tibor, Karcag város polgármestere, F.Kovács Sándor ogy. képviselő és dr. Oltványi Tamás az ötletgazda-rendező Szféra ügyvezetője július 9-én, karcagi városházán tartott sajtótájékoztatón bejelentette, hogy az egyik legnagyobb hagyománnyal bíró önkormányzati rendezvény, a 29. MBH Városi Polgármesterek Randevúja helyszíne 2024. szeptember 18-án Karcagon lesz, a Karcag Kincse Művészeti és Konferencia központban.


A rendezvény fővédnöke dr. Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter.


Karcag a Nagykunság fővárosa, a kunok földje, az egyik legjellegzetesebb magyar mezőváros, ahol azonban a földművelés mellett komoly hírnévre tett szert a fazekasság is, míg a termálfürdő messze vidékről gyógyulni vágyókat vonz. Az elmúlt esztendőkben a keleti régió egyik dinamikusan fejlődő városa lett, fontos elkötelezettsége a városvezetésnek a magyarság és a régió kulturális és történelmi múltjának ápolása. Ennek legújabb jele a rendezvényhelyszín, a Karcag Kincse Művészeti és Konferencia központ.

A városvezetők évente megrendezésre kerülő találkozóját az ötletgazda Szféra 1995 óta rendezi meg. (2021-ben a pandémia miatt a rendezvényt nem tudták megtartani.) Polgármesterek, alpolgármesterek és jegyzők randevúztak Veszprémben, Szolnokon, Vácott, Kiskunfélegyházán, Szekszárdon, Szegeden, Hévízen, Budapesten, Szarvason, Gyöngyösön, Hajdúböszörményben, Kecskeméten, Pécsen, Zalaegerszegen, Szombathelyen, Debrecenben, Szolnokon, Tihanyban, Békéscsabán, Budapesten, Pécsen, Szerencsen, Balatonfüreden, Hajdúszoboszlón, Velencén, Szarvason, Komáromban és Zalaegerszegen.

Az idén szeptember 18-án, pénteken 11 órától Karcagon lesz az esemény, amelynek főszónoka dr. Dukai Miklós önkormányzati államtitkár. A rendezők felkérték Varga Mihály pénzügyminisztert szakmai előadás megtartására.

Az eseményen átadják a Szféra által alapított, az „Év polgármestere”, „Év alpolgármestere” és az „Év jegyzője” díjakat, melyeket azok a városvezetők kapják, akik a polgárok szavazatai alapján leginkább kiérdemelték a lakosság megbecsülését.

A díj Szász Endre linómetszete.

Szavazni kizárólag a rendezvény honlapján (www.szferaeuropa.hu) lehet 2024. augusztus 1-től augusztus 31-én éjfélig. Egy mailcímről egy szavazat adható le. Idén azokra a városvezetőkre adhatók le érvényes szavazatok, akik a június 9-ei választáskor hivatalban voltak.

Az eseményen a Porsche Hungaria tesztvezetést rendez.
Névadó szponzor: MBH Bank
Főtámogató: Porsche Hungaria. Támogatók: Magyar Telekom, Magyar Posta, Akácligetfürdő

Címkék: Karcag

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 10:00, csütörtök | Helyi

KÉSSEL SZÚRTA MEG ÉLETTÁRSÁT

Próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre tett indítványt a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség azzal a nővel szemben,

2024. Július 18. 07:00, csütörtök | Helyi

TÁBOR A TÁNCSICS 17-ES ÓVODÁBAN

Egy karcagi óvodás sem marad óvodapedagógusi felügyelet nélkül nyáron. A teljes vakáció idején van ügyeletes óvoda a városban, az óvodások szülei ráadásul több ovis tábor közül is választhattak, választhatnak.

2024. Július 17. 20:20, szerda | Helyi

Méz terítette be a 4-es számú főutat

Leborult öt hordó méz egy utánfutóról szerda délelőtt a 4-es számú főúton, Kisújszállás közelében.

2024. Július 17. 14:00, szerda | Helyi

NYÁRI TÁBOR A SZENT PÁL MARISTA ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN

Egy-egy nyári tábor komoly költségeket tud róni a családokra.