Városlista
2024. július 4, csütörtök - Ulrik

Hírek

2024. Július 01. 16:10, hétfő | Helyi
Forrás: police.hu

KARCAGIAK NYERTÉK A FŐZŐVERSENYT

KARCAGIAK NYERTÉK A FŐZŐVERSENYT

A Karcagi birkafőző fesztiválon a rendőrök is ott voltak. Szolgálatban a közrend-közbiztonság szavatolása, toborzás és bűnmegelőzési kitelepülés volt a cél, szolgálaton kívül pedig főztek és versenyeztek.

Birkafőző tudományukról adhattak számot a rendőrök június 29-én Karcagon. A fesztivál keretein belül megrendezték a XIV. Perzekutor Főzőbajnokságot, melyen több rendőrcsapat mérte össze tudását birkapörkölt főzésében. A fődíjat – melyet Dr. Pintér Sándor belügyminiszter ajánlott fel a legjobb pörkölt készítői részére – karcagi rendőrcsapat vehette át. Rajtuk kívül két dobogós csapat és egy különdíjas volt.

A gasztronómiai eseményre a főzésen túl a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai toborzással és prevenciós programokkal is készültek. A megelőzési szakemberek a hasznos tanácsok mellett interaktív játékokkal is várták az érdeklődőket. A rendőrök a prevenciós pontnál megjelentek figyelmét felhívták az online csalásokra, és a nyár veszélyeire. A nagy tömegeket vonzó rendezvényekhez igazodva, hasznos tanácsokat adtak az áldozattá válás elkerülése érdekében.

A rendőri pálya és a határvadász munkakör iránt érdeklődők a toborzóktól tájékoztatást kaptak a szolgálatról, a feladatellátásról, a jelentkezés feltételeiről és módjáról, valamint az illetményről és az egyéb juttatásokról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 04. 13:11, csütörtök | Helyi

TÉRKÉPES BARANGOLÁS

A Karcagi Sport Egyesület Tájfutó Szakosztálya a város iskolásai és az érdeklődők számára Térképes barangolás Karcag belvárosában címmel tájfutás népszerűsítését célzó programot szervezett.

2024. Július 04. 10:23, csütörtök | Helyi

Az elmúlt 24 órában történt.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában 1 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset jutott a rendőrség tudomására. Az elmúlt napon a vármegye rendőrei 1 szem

2024. Július 04. 10:08, csütörtök | Helyi

ZENÉS DÉLELŐTT A KINIZSI UTCAI OVIBAN

A Brémai Muzsikusok című mese története elevenedett meg a Kinizsi utcai óvodában. Az interaktív műsorba a gyerekek is bekapcsolódhattak.

2024. Július 04. 08:06, csütörtök | Helyi

ÜRESEN ÁLLÓ SZOLNOKI HOTELT FOSZTOGATOTT

A Szolnoki Rendőrkapitányság lopás bűntett miatt nyomoz egy 44 éves zagyvarékasi férfi ellen.