Városlista
2024. szeptember 16, hétfő - Edit

Hírek

2021. December 08. 19:48, szerda | Helyi

KARÁCSONYI SZERETETDOBOZ

KARÁCSONYI SZERETETDOBOZ

Nt. Koncz Tibor esperessel arról beszélgettünk, hogyan lehet a református egyháznál karácsonyra adományozni a rászorulók részére.

Ebben az időszakban valahogy mindig jobban megnyílik a szívünk arra, ami természetesnek kellene lenni, hogy valahol ha tudunk, akkor segítsünk. Ebben a református egyház élen jár, büszkén mondhatom, egyházmegyei szinten pedig a karcagi gyülekezet jár élen- mondta az esperes, aki reméli, sokan fognak bekapcsolódni az idei gyűjtéseikbe is.

Így az Egy doboz szeretet programba, amit a Református Szeretetszolgálat szervez. A dobozba tartós élelmiszer, játék, füzet is belefér - nagyjából ötezer forint értékben.
A Nyilas Misi program cipősdoboznyi ajándékot jelent, amit 14 év alatti gyerekeknek szól. Lehet benne csokoládé, írószer, játék és rá kell írni a dobozra az életkort és azt is, hogy fiúnak vagy lánynak szóló ajándék van benne.

A harmadik program, a gyülekezet újítása, a Gólyafészek otthon bent lakóinak gyűjtenek. Ennek keretében a meghirdetett helyen és időben doboznyi édességet lehet majd megvenni, és annak az árából fognak a lakóknak és a dolgozóknak szeretet csomagot összeállítani.

A dobozokat munkaidőben a lelkészi hivatalban lehet kérni az Egy doboznyi szeretethez, de ha valaki egy bevásárlótáskányit hoz, azt is be tudják tenni dobozba. Ez azért is hasznos, mert nem mindenki tudja feltölteni az egész dobozt, de két-három egymástól független felajánló tud hozni egy doboznyi ajándékot, ami összességében 2-3 millió forintot szokott évente jelenteni.

Emellett van pénzbeli gyűjtés, most a COVID-árváknak gyűjtöttek és már el is küldték az adományt, de továbbra is várják a felajánlásokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 20:18, hétfő | Helyi

Vasúti kocsik fosztogatói rendőrkézen

A szolnoki rendőrök azonosították és elfogták azokat az elkövetőket, akik MÁV-állomáson vasúti kocsikból vittek el nagyobb mennyiségben kábeleket.

2024. Szeptember 16. 15:40, hétfő | Helyi

Eltűnés miatt keresik Kótai Ottót

A karcagi rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Szeptember 16. 10:22, hétfő | Helyi

Állásajánlatok

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2024. Szeptember 16. 08:51, hétfő | Helyi

Az elmúlt 72 órában történt

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 72 órában 7 közúti közlekedési baleset jutott a rendőrség tudomására.