Városlista
2024. február 25, vasárnap - Géza

Hírek

2024. Február 11. 15:47, vasárnap | Helyi

I. Keresztény Bál

I. Keresztény Bál

\"Itt a farsang, áll a bál...\" Hagyományteremtő céllal rendeztek keresztény bált a városi sportcsarnokban. Ahogy a rendezvény mottója is kiemelte: Ideje van a nevetésnek és ideje a táncnak.

Bálteremmé alakult a városi sportcsarnok. Itt rendezték az első karcagi keresztény bált.


Veress Zoltán plébános: Nagy öröm számomra, hogy ilyen sokan elfogadták a meghívásunkat, bízom benne, hogy ez a rendezvény nem múlik el nyomtalanul, mindenkinek a lelkében, a szívében ottmarad egy szikra és továbbviszi ezt az élményt. És bízunk benne, hogy hagyományt teremtünk ezzel a mai rendezvénnyel és többször megszervezzük, megrendezzük ezt az alkalmat. Ideje van a nevetésnek és ideje a táncnak, ez volt a mottója a bálunknak, hiszen a farsang idejét éljük és hát nemsokára a farsang lejár, mondjuk, hogy a farsang farkán vagyunk.


A bál fényét több helyi művészeti egyesület műsora emelte. Az első karcagi keresztény bál fővédnöke köszuöntőjében kitért arra, hogy minél több közössége van egy társadalomnak, annál erősebb az az ország, az a nemzet.


VARGA MIHÁLY, pénzügyminiszter: Örülök annak, hogy Karcagon is szép számmal vannak civil kezdeményezések. A sporttól a kultúrán át a művészetekig nagyon sokféle ilyen közösség található. Hiszen ez tesz bennünket közösséggé és erős várossá. Ez tesz bennünket büszke Karcagiakká. Nem csak arra vagyunk büszkék, hogy ahogy mögöttem is szerepel ezen a molinón: a Nagykunság fővárosa tudunk lenni, hanem arra is büszkék tudunk lenni, hogy itt az Alföld kellős közepén hosszú- hosszú évszázadok óta őseinknek is köszönhetően talpon tudtunk maradni. És ha talpon tudtunk maradni és ha ennek az okait keressük, ez arra alapszik, hogy közösségként voltunk mindig erősek.


A szervezők egyáltalán nem titkolt célja, hogy a szombati rendezvény nem valaminek a vége, hanem éppenséggel a kezdete. Hagyományt szeretnének teremteni a keresztény bállal.


SZEPESI TIBOR, polgármester: Egymásnak tudunk örülni, egymásra tudunk mosolyogni. Én kívánom azt, hogy ez az öröm, ez az odafigyelés, ez a jó szó egymás iránt maradjon sokáig, kísérjen végig bennünket a következő napokban, hetekben, hónapokban és kísérjen legalább addig, amíg el nem érünk a következő keresztény bálhoz.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 25. 09:09, vasárnap | Helyi

Hungarikum Fesztivál

A Hungarikum Fesztivál keretében kolbászízesítő versenyt rendeztek Karcagon a városi sportcsarnokban.

2024. Február 25. 08:00, vasárnap | Helyi

A TALENTUM OVIBAN JÁRT A CSIGA DUÓ

A farsangi időszak végéhez közeledve látogattak el a Karcagi Nagykun Református Általános Iskola és Talentum Óvodába a Csiga Duó gyermekzenekar tagjai, akik dalaikkal jókedvre derítették az intézmény apraját-nagyját.

2024. Február 25. 07:00, vasárnap | Helyi

STÚDIÓNK VENDÉGE VOLT KESERŰ SÁNDOR ÚSZÓ SZAKEDZŐ

Stúdiónk vendége volt Keserű Sándor, a Karcagi Sportegyesület úszó szakedzője, aki a Magyar Kultúra Napja alkalmából szervezett ünnepi rendezvényen Karcag Város Sportjáért díjban részesült.

2024. Február 24. 14:00, szombat | Helyi

SOK A BETEG

Egyre gyakoribbak az influenzaszerű megbetegedések Karcagon és az egész vármegyében is.