Városlista
2024. szeptember 8, vasárnap - Mária

Hírek

2023. Január 12. 09:53, csütörtök | Belföld
Forrás: Ügyészség

Fenyegető manőverekkel veszélyeztette volt élettársát egy férfi

Fenyegető manőverekkel veszélyeztette volt élettársát egy férfi

Közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki 2021 őszén kistehergépkocsival szándékosan sodorta veszélybe volt élettársa testi épségét Tapolcán.

A vádirat szerint a 24 éves elkövető 2021. szeptember 22-én délután furgonjával követte a volt élettársát utasként szállító személygépkocsit. Miután a sértett kiszállt az autóból, a férfi, hogy megijessze, szándékosan, intenzív gyorsítással felé hajtott, majd nagy gázt adva a járdára is felment, a sértett pedig ennek hatására futva menekült előle.

A férfi ezután fennhangon veszekedett élettársa személygépkocsiban maradt édesapjával, aki ijedtében felhívta a 112-es segélyhívót. A férfi még ekkor is agresszíven viselkedett, manővereivel egy ideig akadályozta a gépkocsi indulását, illetve igyekezett félelmet kelteni az időközben az autóba visszaülő sértettben és annak édesapjában, majd végül elhajtott a helyszínről.

Az ügyészség az erőszakos férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetés, emellett pénzbüntetés kiszabására, valamint a közúti járművezetéstől történő eltiltására tett indítványt az elbírálásra illetékes Tapolcai Járásbíróságnak.

Címkék: ügyészségi hír

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 07. 07:56, szombat | Belföld

Orbán Viktor: az EU békeprojekt, és most háború van Európában

2024. Szeptember 07. 07:55, szombat | Belföld

Tűz a Miskolctapolcai Barlangfürdőnél - Sikerült megfékezni a lángokat

Sikerült megfékezni a lángokat a Miskolctapolcai Barlangfürdő tetőszerkezetén, amely pénteken este gyulladt ki -

2024. Szeptember 07. 07:53, szombat | Belföld

Földrengés volt Mór közelében

Mór városától 5 kilométerre délnyugatra 2,3-as magnitúdójú földrengés volt pénteken este 18 óra 9 perckor - tájékoztatta a HUN-REN Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriuma az MTI-t.

2024. Szeptember 07. 07:50, szombat | Belföld

Varga Mihály szerint jók magyar gazdaság kilátásai

A magyar gazdaság kilátásai jók, a jelenlegi moderált gazdasági növekedés felgyorsul - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a 62. Közgazdász-vándorgyűlés záró plenáris ülésén pénteken Nyíregyházán.