Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2024. Július 09. 15:24, kedd | Helyi
Forrás: Debreceni Egyetem

Felvételi: megváltozott a sorrendmódosítás határideje

Felvételi: megváltozott a sorrendmódosítás határideje

A felvételizők nem július 10-ig, hanem július 16-ig, keddig módosíthatják a jelentkezési lapon megjelölt felsőoktatási intézmények sorrendjét az általános felvételi eljárásban.

A felvételi során mindenki egy helyre nyerhet felvételt, ezért a döntés előtt alaposan meg kell fontolni, hogy melyik intézmény mely képzését jelölik meg a jelentkezők az első helyen.
Már csak néhány napjuk maradt a felvételizőknek arra, hogy véglegesítsék a jelentkezéseket, egy alkalommal változtassanak az intézményi sorrenden és pótolják a felvételi pontok számításakor figyelembe vehető hiányzó dokumentumokat.

A sorrendmódosításra a korábbi információkhoz képest még több idő áll rendelkezésre, ugyanis július 10. helyett 16-ig lehet még változtatni.

Fontos információ az is, hogy a szükséges dokumentumok feltöltésének határideje nem változott, így a felvételizőknek ezzel kapcsolatban továbbra is a július 10-ét kell figyelembe venniük. A jelentkezők az E-felvételi Dokumentumok menüpontjában tölthetnek fel, és ugyanitt követhetik nyomon a hiánypótlással kapcsolatos elbírálást is.

A 2024 szeptemberében induló képzések ponthatárait várhatóan július 24-én hirdetik ki, és elsőként a felvi.hu-n lesznek elérhetők.

További részletek a sorrendmódosítással és a hiánypótlással kapcsolatban itt érhetők el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 10:00, csütörtök | Helyi

KÉSSEL SZÚRTA MEG ÉLETTÁRSÁT

Próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre tett indítványt a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség azzal a nővel szemben,

2024. Július 18. 07:00, csütörtök | Helyi

TÁBOR A TÁNCSICS 17-ES ÓVODÁBAN

Egy karcagi óvodás sem marad óvodapedagógusi felügyelet nélkül nyáron. A teljes vakáció idején van ügyeletes óvoda a városban, az óvodások szülei ráadásul több ovis tábor közül is választhattak, választhatnak.

2024. Július 17. 20:20, szerda | Helyi

Méz terítette be a 4-es számú főutat

Leborult öt hordó méz egy utánfutóról szerda délelőtt a 4-es számú főúton, Kisújszállás közelében.

2024. Július 17. 14:00, szerda | Helyi

NYÁRI TÁBOR A SZENT PÁL MARISTA ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN

Egy-egy nyári tábor komoly költségeket tud róni a családokra.