Városlista
2024. szeptember 8, vasárnap - Mária

Hírek

2024. Július 25. 11:47, csütörtök | Helyi

FEGYHÁZBÜNTETÉST INDÍTVÁNYOZTAK

FEGYHÁZBÜNTETÉST INDÍTVÁNYOZTAK

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség emberkereskedelem és kényszermunka, valamint életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki prostitúcióra kényszerített egy lányt.

A vádirat szerint a férfi Karcagon, 2023 áprilisában ismerkedett meg a rendezetlen családi körülmények között élő fiatal lánnyal. Ezután a férfi a házába hívta, ahol együtt kábítószert fogyasztottak és lány beszélt az életkörülményeiről, valamint azt is elmondta, hogy hány éves. A férfi ezután arra akarta rávenni a lányt, hogy a 4-es számú főúton legyen prostituált, amit a lány megtagadott.

Ekkor a vádlott őt többször pofon ütötte és további bántalmazással fenyegette meg, melynek hatására a lány két napon keresztül prostitúciós tevékenységet végzett a 4-es számú főúton, az ebből származó bevételét pedig átadta a férfinek.

Pár nap múlva a lány ismét a vádlott házához ment, ahol a férfi őt és a volt élettársát is arra akarta rávenni, hogy vele együtt Németországba menjenek, és ott végezzenek prostitúciós tevékenységet, melyet mindketten visszautasítottak.

Ugyanezen a napon a fiatalt lánynak ismét ki kellett mennie a 4-es számú főút mellé, ahová a férfi elkísérte, majd mikor a lány visszatért a házához, a férfi veréssel fenyegette meg, hogy adja át a prostitúciós tevékenységgel szerzett jövedelmét.

A pénzből a férfi kábítószert vásárolt, amit együtt fogyasztottak el, azonban annak hatására a férfi egyre ingerültebb lett, majd kérdőre vonta lányt, hogy más férfival is kapcsolatot tart-e. Ennek során a vádlott azt hajtogatva, hogy a lány becsapja őt, ököllel úgy arcon ütötte, hogy a falba verte a fejét.

A vádlott 2023. április 27-éről, 28-ára virradó éjszaka a lányt órákon keresztül, fején és testén ököllel ütötte, majd miután a földre esett,rugdosta, valamint egy eszköz nyelével is többször testszerte megütötte. A bántalmazás során egy baltát is magához vett, majd azzal fenyegette a lányt, hogy levágja a lábát, illetve az ujjait. A férfi többször vízzel locsolta le az eszméletét vesztő sértettet, hogy magához térjen, majd folytatta a bántalmazását.

A vádlott volt élettársa értesítette a rendőrséget. A kiskorú sértett a bántalmazás során életveszélyes sérüléseket szenvedett. Az ügyészség a vádiratában – arra az esetre, ha a férfi a bűncselekményt az előkészítő ülésen beismeri – a férfivel szemben 12 év fegyházbüntetés kiszabására, és 10 év közügyek gyakorlásától
eltiltásra tett indítványt.

Az ügyben a Szolnoki Törvényszék fog dönteni, a férfiletartóztatásban várja a döntést.

Címkék: #karcag tv

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 07. 14:00, szombat | Helyi

A HÁZTETŐN FOGTÁK EL

Nem mindennapi helyen, egészen pontosan egy tiszakürti háztetőn fogták el a rendőrök egy fogolyszökés miatt keresett férfit.

2024. Szeptember 07. 07:00, szombat | Helyi

NEM JÁR A KOMP TISZAROFFNÁL

Nem csak a földnek, a Tiszának is szüksége lenne jelentős mennyiségű esőre. Az aszály miatt több folyami átkelőhelyen is szünetel a közlekedés a folyó alacsony vízállása miatt.

2024. Szeptember 06. 17:42, péntek | Helyi

Megújult medence

A Tisza-tó közelében, Karcag és vele együtt a Nagykunság turisztikai vonzereje is folyamatosan növekszik, hiszen a térségbe érkezőket egyre több fejlesztés fogadja.

2024. Szeptember 06. 15:00, péntek | Helyi

KEVESEBB A KUKORICA AZ ASZÁLY MIATT

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara előrejelzése szerint az aszály idén is komoly károkat okozott a kukorica- ültetvényeken.