Városlista
2024. május 28, kedd - Emil, Csanád

Hírek

2024. Május 15. 11:00, szerda | Helyi
Forrás: karcag tv

ELKEZDŐDÖTT A KIVITELEZÉS

ELKEZDŐDÖTT A KIVITELEZÉS

Elkezdődött a szennyvíz-gerincvezeték kiépítése a Baross utcában. A helyszínen Karcagi–Nagy Zoltán, a körzet önkormányzati képviselője adott bővebb tájékoztatást a fejlesztésről televíziónknak.

Dolgoznak a gépek a Baross utca egyik zugában. Szennyvíz-gerincvezeték kiépítése zajlik, melyre már nagyon régóta várnak az itt lakók. Karcagi-Nagy Zoltán önkormányzati képviselő riporterünknek elmondta, az ő körzetében korábban a Maros utca egyik zugában már megtörtént a szennyvíz-gerincvezeték kiépítése. Pár napja pedig most itt a Baross utcában is elkezdődhettek a munkálatok, mely 6 ingatlant érintett. A lakók igénybe vették az önkormányzat által biztosított kedvezményt.

Karcagi-Nagy Zoltán önkormányzati képviselő
-A lakosságot segíti az önkormányzat, hiszen mindössze 250 ezer forint befizetésével a szennyvíz-gerincvezeték megépítése, tervezése, kivitelezése és a kerítésig, vagy esetleg azon belül való továbbvitele is megvalósulhat. Ezt az önkormányzat jelentős összeggel kiegészíti és így valósulhat meg a beruházás.

Képviselő úr hozzátette, környezetvédelmi szempontból is nagyon fontos egy ilyen beruházás. Az önkormányzat pedig igyekszik segíteni azokon az embereken, ahol még esetleg elavult a szennyvíz- kezelési rendszer. Erre ez a beruházás egy jó példa.

Karcagi-Nagy Zoltán önkormányzati képviselő
-Azért is nagyon fontos volt, hogy végre megvalósuljon ez a beruházás, mivel elég régen befizették az összeget már a lakók, úgy az előző helyszínen, a Maros utcának a zugában, mint itt a Baross utca zugában. Eléggé türelmetlenek voltak már az emberek, de mindig mondtuk, hogy természetesen megvan rá a támogatás, megvan rá a pénz, egyszerűen csak a kivitelezésre kellett várni, de most már az is folyamatban van. Jók a visszajelzések, természetesen nagyon várták a lakók.

A beruházás jó ütemben halad, hamarosan el is készülhet. Képviselő úr hozzátette: a körzetben további problémák is felmerültek, melyre ő és az önkormányzat is igyekszik megoldást találni.

Karcagi-Nagy Zoltán önkormányzati képviselő
-Az önkormányzat és a képviselők, mindig figyeljük a körzet problémáit, úgy az utak állapotát, a járdák állapotát, az árkokat, csakúgy, mint a mostani szennyvízberuházást. Fűnyírás szempontjából is kapjuk a jelzéseket. Az utak kátyúzása is meg fog történni, a legveszélyesebb helyeken, a legbalesetveszélyesebb helyeken, illetve amit az előző riportban is már ígértem, a járdák felújítása már városszerte több körzetben meg is indult, és jó minőségben természetesen el is fogják végezni.

A munka tehát nem állhat meg. Tervek, célok, megvalósítandó feladatok mindig voltak, vannak és lesznek a közeljövőben is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 28. 13:00, kedd | Helyi

CSALÁDI NAP AZ ERZSÉBET-LIGETBEN

Az Erzsébet-ligetben, a Rónai malom területén megtartott családi napon főzőversenyre került sor, a kicsik pedig kézműves foglalkozásokon vehettek részt.

2024. Május 28. 09:00, kedd | Helyi

ÁTADÁSRA KERÜLT A LIGET ÚTI SPORTCENTRUM

Újabb nagy beruházás valósult meg városunkban, ünnepélyes keretek között átadásra került a Liget úti Sportcentrum, melyet az érdeklődők azonnal birtokba is vettek.

2024. Május 27. 12:51, hétfő | Helyi

Palacsintás megelőzés és toborzás

Bűn- és baleset-megelőzés valamint toborzás is zajlott a szolnoki Palacsintafesztiválon.

2024. Május 27. 12:49, hétfő | Helyi

Nagy érdeklődés övezte a nyitott szertárkapukat

Vasárnap, gyermeknap alkalmából vármegyénkben is kitárultak a tűzoltólaktanyák kapui a legkisebbek előtt.