Városlista
2024. szeptember 28, szombat - Vencel

Hírek

2017. November 04. 19:11, szombat | Helyi
Forrás: median.hu, kép illusztráció Karcag TV Kovács Sándor JNSZ Megyei közgyűlés eln

Brutális Fidesz-fölényt mér a Medián

Brutális Fidesz-fölényt mér a Medián

A teljes népességen belül újra 40 százalék felett a Fidesz, a lakosság is elégedett a kormány tevékenységével. Az ellenzék messze le van maradva.

Ha most vasárnap lennének a választások, azok a kormánypártok elsöprő győzelmét hoznák – derül ki a Medián a HVG-nek készített reprezentatív közvélemény-kutatásából.

A mérésből kiderül, az elmúlt fél évben a kormány teljesítményének megítélése folyamatosan növekszik – az Orbán-kormány mérlege a válaszadók 48 százaléka szerint „jó”, és 44 százalék szerint mennek jó irányba a dolgok.

A Fidesz erősödése az elmúlt hónapban különösen kiugró: csak egy hónap alatt 4 százalékpontot nőtt a teljes népességben. Így 2011 óta először áll 40 százalékon a kormánypárt a teljes népességen belül. A választani tudó biztos szavazók között még elsöprőbb az előny: a Fideszre 61 százalékuk voksolna.

Az ellenzék körében már nem ilyen fényes a helyzet: a második helyezett Jobbik a teljes népességben 11 százalékon, a biztos szavazók között pedig 14 százalékon áll.

Még kevésbé biztató a baloldal helyzete: a teljes népességben az MSZP 7, a DK 5, az LMP 4, a Momentum 1, és az Együtt-Párbeszéd is 1 százalékkal büszkélkedhet. A biztos szavazók körében a szocialisták 9, a Gyurcsány-párt 7, Szél Bernadették 5 százalékkal kerülnének a parlamentbe. Mérhető még a 2 százalékos Kétfarkú Kutya Párt, az 1-1 százalékos Momentum és az Együtt-Párbeszéd is.

Az adatokból egyértelműen kirajzolódik, hogy ha a Fidesz ellen minden ellenzéki párt összefogna, még támogatottságukat összeadva sem tudnák megszorongatni a kormánypártot.

Címkék: Karcag

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 28. 15:00, szombat | Helyi

KŐMŰVESKALAPÁCCSAL TÁMADT

Durván összevert egy idős férfit egy cibakházi fiatal, aki súlyos gyógyszerfüggőséggel küzd. Egy nyugtatót szeretett volna kérni a bántalmazottól, aki ennek nem tett eleget.

2024. Szeptember 28. 07:00, szombat | Helyi

”ÜGYESKEDJ A KERÉKPÁRODDAL”

Ebben az évben is a közlekedési eszközök, szabályok megismertetése volt a célja az „Ügyeskedj a kerékpároddal” című rendezvénynek, melynek a Városháza előtti tér adott otthont.

2024. Szeptember 27. 15:00, péntek | Helyi

MAKETTKIÁLLÍTÁS A KARCAGI ZSINAGÓGÁBAN

Ingyenesen látogatható makettkiállítás nyílt a karcagi Zsinagógában.

2024. Szeptember 27. 14:00, péntek | Helyi

FEGYHÁZ VÁRHAT A SZOLNOKI FÉRFIRA

A Szolnoki Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat azzal a 39 éves szolnoki férfivel szemben,