Városlista
2024. május 28, kedd - Emil, Csanád

Hírek

2024. Május 15. 09:00, szerda | Helyi
Forrás: karcag tv

BESZÁMOLÓT TARTOTTAK

BESZÁMOLÓT TARTOTTAK

A tavaszi pedagógiai program keretén belül tartottak beszámolót arról, hogy milyen eredménnyel zárult a Kunok útját járva elnevezésű nevelési, személyiségfejlesztési projekt.

A 2018/2019-es nevelési évben zajlott „A kunok útját járva” elnevezésű program a Madarász Imre Egyesített Óvodában. A pályázati program eredményeiről a vármegyei pedagógiai szakmai napon számolt be az intézmény igazgatóhelyettese.

Szinkron: 09: 35”- 09: 56” NAGY TIBORNÉ, igazgatóhelyettes:

-Nagyon fontos, hogy a gyermekek megismerjék az otthonukat, a szülőföldhöz való kötődésük erősödjön, a kun tudat csírájának elvetése
nagyon fontos, illetve a kun tudat alapozása. A helyi kulturális értékek, néphagyományok ápolása, illetve átörökítése.

A csíra- elvetést számos élményszerű foglalkoztató program segítette.

-A családok bevonásával került megvalósításra a programunk, Karcag helyi kulturális értékeit, azokat a helyeket, azokat a lehetőségeket vettük számba, melyek a gyermekek számára a lokális nagykunsági értékeket tudják közvetíteni. Ellátogattunk a Kun Emlékhelyhez, a kunbabákat megtekintettük a gyermekekkel, a Györffy István Nagykun Múzeum állandó tárlatát végigjártuk a gyermekekkel, Györfi Sándor Kossuth- díjas szobrászművész úr műhelyébe is ellátogattunk. Majd ezt követően lazító programként a Bene- tanyán töltöttünk el egy délelőttöt, ahol egy lovasbemutató részesei lehettünk a Karcagi Pusztai Rókák Nomád Hagyományőrző Egyesület együttműködésével.

A kunok útját járó, azóta már iskoláskorba nőtt gyerekek meg is örökítették a program során szerzett élményeiket. A legjobb alkotásokat kiállításon mutatták be a pedagógiai szakmai nap résztvevőinek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 28. 13:00, kedd | Helyi

CSALÁDI NAP AZ ERZSÉBET-LIGETBEN

Az Erzsébet-ligetben, a Rónai malom területén megtartott családi napon főzőversenyre került sor, a kicsik pedig kézműves foglalkozásokon vehettek részt.

2024. Május 28. 09:00, kedd | Helyi

ÁTADÁSRA KERÜLT A LIGET ÚTI SPORTCENTRUM

Újabb nagy beruházás valósult meg városunkban, ünnepélyes keretek között átadásra került a Liget úti Sportcentrum, melyet az érdeklődők azonnal birtokba is vettek.

2024. Május 27. 12:51, hétfő | Helyi

Palacsintás megelőzés és toborzás

Bűn- és baleset-megelőzés valamint toborzás is zajlott a szolnoki Palacsintafesztiválon.

2024. Május 27. 12:49, hétfő | Helyi

Nagy érdeklődés övezte a nyitott szertárkapukat

Vasárnap, gyermeknap alkalmából vármegyénkben is kitárultak a tűzoltólaktanyák kapui a legkisebbek előtt.