Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2024. Szeptember 21. 07:00, szombat | Helyi
Forrás: karcag tv

ÁTADTÁK AZ ÚJ STRANDMEDENCÉT

ÁTADTÁK AZ ÚJ STRANDMEDENCÉT

Ünnepélyes keretek között került átadásra városunk egyik legújabb büszkesége, az Akácliget Gyógy- és Strandfürdő új kültéri medencéje.

Csobog a víz az Akácliget Fürdő új medencéjében. Költségvetési és a Tisza- tó Térségi Fejlesztési Tanács támogatásából valósult meg a százharminc négyzetméteres vízfelületű medence. Az új fürdőfelület a városban zajló hosszútávú fejlesztési folyamatnak.

HUBAI IMRE, a vármegyei közgyűlés elnöke:
- És mi mással, mint egy új medencével kezdte a város azt a folyamatot, amivel- és majd folytatja energetikával, energetikai korszerűsítéssel, a gyógyvízben rejlő hőenergia és kísérőgáz hasznosításával, hogy egyrészt energiahatékonyan tudja üzemeltetni a fürdőt, másrészt olyan szolgáltatásokat tudjon nyújtani az ide betérő vendégeknek, amely versenyképessé teszi a fürdőt és a megújuló kínálat, a Tisza-tó térségében az mindenféleképpen új versenyhelyzetet teremtett, tehát az Akácliget Fürdőnek is tartania kell a lépést.

Az új medence természetesen vízforgató berendezéssel ellátott, a fürdőzők szórakozását több látványelem szolgálja: például kosárlabda- palánk, csúszda, vagy pihenősarok.

SZEPESI TIBOR, polgármester:
- A mai, rohamosan átalakuló világunkban fejlesztések nélkül- tudjuk, látjuk- egyetlen település versenyképessége sem garantálható. Úgyhogy büszkén mondhatom és állíthatom, hogy Karcag város az elmúlt öt évben ebből a szempontból kiállta a próbát. És talán még büszkébb lehetek arra, hogy immáron sokadszorra adhatunk át a kor igényeinek megfelelő új, illetve felújított létesítményt.

Az avatáson elhangzott, hogy a medencét úgy tervezték, hogy az a jövőbeli remélt források esetén bővíthető legyen. Az ünnepélyes szalagátvágás után meg is telt a medence.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 16:00, péntek | Helyi

ÜLÉSEZETT A KÉPVISELŐ-TESTÜLET

Megtartotta munkaterv szerinti ülését Karcag Város Önkormányzatának Képviselő-testülete.

2024. Szeptember 20. 13:34, péntek | Helyi

Online csaló őrizetben

A sértettek minden esetben előre utaltak, de a rendelt termékeket soha sem kapták meg. A jászberényi rendőrök a Mátrix Projekt keretében elfogták a csalót, és letartóztatását kezdeményezik.

2024. Szeptember 20. 13:00, péntek | Helyi

KIRABOLTÁK SZOLNOKON

A rendőrök a bejelentéstől számított hét órán belül elfogták azokat, akik kiraboltak egy férfit Szolnokon.

2024. Szeptember 20. 12:00, péntek | Helyi

LETARTÓZTATÁSBAN A TÚRKEVEI CSALÓ, ZSAROLÓ

A Mezőtúri Járási Ügyészség különösen nagy kárt okozó csalás, valamint súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntette miatt indítványozta egy 32 éves túrkevei férfi letartóztatását,