Városlista
2024. június 19, szerda - Gyárfás

Hírek

2024. Május 28. 09:00, kedd | Helyi
Forrás: karcag tv

ÁTADÁSRA KERÜLT A LIGET ÚTI SPORTCENTRUM

ÁTADÁSRA KERÜLT A LIGET ÚTI SPORTCENTRUM

Újabb nagy beruházás valósult meg városunkban, ünnepélyes keretek között átadásra került a Liget úti Sportcentrum, melyet az érdeklődők azonnal birtokba is vettek.

2022. március végén rakták le a Liget úti Sport- és Szabadidőközpont alapkövét.

SZEPESI TIBOR, polgármester:
-Egy új korszak, egy új sportélet kezdődik a mai nappal. Úgy is fogalmazhatnék, hogy egy évszázadot ugrottunk az eltelt két év alatt. Bizonyára sokan emlékeznek 2021. decemberére, a városházán tartott sajtótájékoztatóra, ahol Varga Mihály pénzügyminiszter úr jelentette be a Liget úti Sport- és Szabadidőközpont felújításának tervét, előkészítését. Az akkori bejelentést követően szinte hipersebességgel kezdődtek a tervezési és előkészítési, majd az építési munkálatok.

Narráció: Az alig több, mint két évig tartó felújítást a kilencmilliárd forintos kormányzati támogatás tette lehetővé.

VARGA MIHÁLY, pénzügyminiszter:
-Mind a kulturális-, mind a sport-, mind a vallási beruházásokra szükség van ahhoz, hogy egy nemzetnek identitása is legyen s megerősítsék a szuverenitás védelmét egy országnak, egy nemzetnek. Ebből a szempontból ünnepnap ez a mai, hiszen ez a beruházás hozzá tud járulni ahhoz, hogy további sportoló nemzedékek nőjenek föl a városban, egyre többen sportoljanak, egészségesebb legyen a nemzet és olyan sikereket érjünk el, amikre büszkék tudunk lenni majd hosszú távon is.

Tizenháromezer négyzetméteren labdarúgópálya valósult meg lelátóval, futópályával.

F. KOVÁCS SÁNDOR, országgyűlési képviselő, Fidesz- KDNP:
-Ez a város, mint egy kitűnő magasugró atléta nekirugaszkodott, futott és olyan magasságot tudott átugrani, amire sokan nem számítottak. Hiszen Karcag egy olyan város, egy olyan közösség, amely olyan teljesítményt tud maga után mutatni, amelyre nagyon kevesek képesek.

FAZEKAS SÁNDOR, országgyűlési képviselő, Fidesz- KDNP:
-Itt a dolog jelentősége az, hogy ez tényleg a karcagiaknak a jólétét, a sportot, a gyermekeink egészségét szolgálja. Hiszen döntően a fiataloknak épült és folytatja azt a hagyományt, hogy Karcag mindig a sportéletben különböző sportágakban is egy komoly, tekintélyes szerepet töltött be és így most már
megvan az alap arra, hogy a jövőben is ezt a szerepet, mint a térség központja, tovább tudja vinni.

A műfüves labdarúgó-pálya a téli időszakban is lehetővé teszi a mindennapi edzéseket, emellett az egyéni sportágat választók számára is van elegendő edzőterem.

HUBAI IMRE, a vármegyei közgyűlés elnöke:

-A Nagykunság fővárosának, Karcagnak igenis szüksége volt arra, hogy a gazdasági és társadalmi rangjához méltó sportlétesítményei legyenek. És ugyanez igaz a kultúrára, az oktatásra, gyermeknevelésre és ugyanez igaz a versenyképes gazdaságra is.

A huszonegyedik század minden igényének megfelelő sportkomplexum ideális helyszíne nem csak a szabadidő-sportolásnak, hanem akár edzőtáborozásoknak is, hiszen a felújítás során szálláshelyek is létesültek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 18. 09:23, kedd | Helyi

Száznál is több sértettet rövidíthetett meg az internetes csaló

A Tiszafüredi Járási Ügyészség csalás bűntette miatt indítványozta egy férfi letartóztatását,

2024. Június 17. 11:29, hétfő | Helyi

Állásajánlatok

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2024. Június 17. 11:04, hétfő | Helyi

A nyár veszélyeire is felhívja a figyelmet a legújabb teszt

Elkészült a katasztrófavédelem legújabb interaktív tesztje. A téma ezúttal is aktuális: az aratáshoz kapcsolódó mezőgazdasági tüzek megelőzésével és a nyár veszélyeivel foglalkozó kérdéseket lehet megválaszolni.

2024. Június 17. 11:02, hétfő | Helyi

Autók ütköztek Zagyvarékasnál

Összeütközött két személygépkocsi vasárnap reggel a 32-es számú főúton, Zagyvarékasnál.